Tarifele pentru eliberarea pașapoartelor au scăzut de la 1 ianuarie 2017Actualitate

Tarifele pentru eliberarea pașapoartelor au scăzut de la 1 ianuarie 2017

       Accesări: 1090

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple al Județului Suceava a anunțat noile tarife pentru eliberarea pașapoartelor, care au intrat în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2017.

Pașaportul simplu temporar costă din acest an 218 lei, paşaportul simplu electronic, cu valabilitate 5 ani, eliberat persoanelor peste 12 ani – 280 lei, iar paşaportul simplu electronic, cu valabilitate 3 ani, eliberat minorilor sub 12 ani – 256 lei.

Micșorarea tarifelor se datorează diminuării cotei de TVA de la 20% la 19%, prevăzută de Codul Fiscal, ceea ce conduce la scăderea contravalorii blanchetei de paşaport ce intră în componenţa taxei de paşaport.

O altă veste bună pentru suceveni este aceea că, începând cu 16 ianuarie 2017 va deveni funcțională a patra stație de preluat imagini și documente, astfel încât la nivelul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple al Județului Suceava va fi posibilă preluarea unui plus de 80 de cereri.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

 

ȘTIRI