Târgul Mărului și-a deschis porțile la FălticeniActualitate

Târgul Mărului și-a deschis porțile la Fălticeni

       Accesări: 401

Mărul are propria sărbătoare. După ce încheie culesul fructelor din livezi, pomicultorii din zona Fălticeni vin la târgul de toamnă să-și expună marfa. Cele mai bune și frumoase roade, hrănite din seva unui pământ mănos, sunt oferite cumpărătorilor la standurile amenajate în piața centrală ”Nada Florilor”.

Vorbim despre Târgul Mărului, eveniment care pune în valoare cel mai reprezentativ produs din fermele pomicole din zona Fălticeni.

Chiar dacă seceta le-a înjumătățit producția, pomicultorii au ce să arate publicului. Cumpărătorii spun că dulceața, savoarea și
parfumul merelor autohtone sunt incomparabile cu cele ale fructelor din import. Produsele de la standuri au fost selectate pe
sprânceană, așa că publicul nu mai pierde vremea cu alesul merelor.

Vestea bună este că la Târgul Mărului, fructele pot fi cumpărate la aceleași prețuri ca și anul trecut. În schimb în piețe și la procesatori acesta va crește cu aproximativ 25%.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Evenimentul de la Fălticeni a fost deschis astăzi, 17 octombrie, la ora 10, de reprezentanții autorităților locale, județene dar și centrale.

Au participat primarul Cătălin Coman alături președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, vicepreședintele Alexandru Rădulescu, deputatul Ioan Stan, membri PNL și PSD din Consiliul Local Fălticeni și Ioan Uțiu secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Primarul Coman spune că mărul de Fălticeni devine încet, dar sigur un brand național. Acesta se află prezent pe rafturile marilor magazine din țară, dar și din străinătate.

”Târgul Mărului este în primul rând o manifestare necesară, pentru că intră în atribuțiile unei administrații locale să promoveze tot ce are mai valoros pe raza localității.”, afirmă primarul Cătălin Coman. ”Mărul de Fălticeni devine încet, încet, un brand național. Avem prezență și de la Ministerul Agriculturii, un secretat de stat și un director general, iar asta demonstrează că tot ceea ce înseamnă pomicultura din zona noastră este în vizorul autorităților competente. Ca Primărie ne-am străduit să avem două zile pline, două zile de sărbătoare a mărului și zonei Fălticeni.”

Cu ocazia acestui eveniment, câțiva pomicultori au confirmat faptul că mărul de Fălticeni se vinde deja în marile lanțuri de magazine din Germania, iar sucul de mere, produs tot la Fălticeni, se exportă în Anglia și Italia.

Chiar dacă mărul este elementul central al evenimentului de la Fălticeni, alături de pomicultori se află și firmele din cadrul asociației ”Produs în Bucovina”. Bunătățile marca Rogelya, Delicatese Larisa, Laktotrio, Raitar și Dampf Prop pot fi cumpărate și degustate de la standuri frumos ornate. Toți cei care vin la târg pot cumpăra la prețuri de producător preparate din carne, brânzeturi, dulciuri și berea de casă.

Vizitatorii mai pot cumpăra de la târgul de toamnă miere de albine, murături, sucuri de fructe, țuică, vin și bere de casă.

Evenimentul are și o latură artistică bine definită. Pe parcursul celor două zile sunt programate spectacole de muzică populară, folk și rock. Sâmbăta seara, pe esplanada centrală ”Nada Florilor” va concerta Mircea Vintilă, iar duminică seara trupa Taxi.

Târgul Mărului, eveniment organizat de Primăria Fălticeni în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava, Asociația Pomicultorilor din Fălticeni, Asociația ”Produs în Bucovina” și Direcția pentru Agricultură Suceava.

ȘTIRI