Târgul Mărului are loc între 21 și 22 octombrie: Peste 40 de producători vin la evenimentul de la FălticeniActualitate

Târgul Mărului are loc între 21 și 22 octombrie: Peste 40 de producători vin la evenimentul de la Fălticeni

Cel mai important eveniment al toamnei, pentru urbea de pe Șomuz, se apropie cu pași repezi. Târgul Mărului își va deschide porțile în luna octombrie, atunci când pomicultorii și producătorii de sucuri de mere își vor etala produsele în fața publicului local.

Expoziția cu vânzare va avea loc pe 21 și 22 octombrie, iar locul de desfășurare rămâne același.

Pe esplanada centrală „Nada Florilor” din Fălticeni vor fi amplasate standurile cu fructe și cele ale producătorilor reuniți sub binecunoscutei mărci „Produs în Bucovina”.

„Este un eveniment important și așteptat la Fălticeni.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. „Și în acest an, Primăria Municipiului Fălticeni dorește să organizeze un eveniment deosebit, care să dea posibilitatea producătorilor de mere și de derivate din mere care fac producție de calitate să-și promoveze produsele. Vom avea un eveniment complet și din acest motiv ne-am gândit să acoperim toate segmentele acestui târg.”

Peste 40 de producători vor expune la Târgul Mărului

Anul acesta sunt așteptați la eveniment peste 40 de producători.

Cele mai renumite soiuri de mere vor fi aduse la târgul de toamnă, iar alături de acestea vor fi expuse sucurile de mere naturale. În zona Fălticeni sunt deja operatori economici care au vând produsul în marile magazine din țară.

Anul acesta sunt așteptați 40 de producători, atât cei din sectorul pomicol cât și cel alimentar. Furnizorii de produse și preparate din carne, lapte și panifacție vor fi prezenți la eveniment.

Prețuri ca anul trecut

Jurnaliștii cotidianului Cronica de Fălticeni au discutat cu o parte dintre pomicultori, iar aceștia spun că în ciuda înghețului din primăvară și a secetei care a urmat în vară, merele se prezintă bine.

Chiar dacă producția de fructe este mai mică decât anul trecut, tariful de standuri nu va crește.

Cel puțin așa susține Mircea Costișevchi, unul dintre membrii Asociației Pomicultorilor Fălticeni, care apreciază că fructele se vor vinde ca și anul trecut la Târgul Mărului cu 2 lei sau 2,5 lei kilogramul.

Spectacole folclocrice și Festivalul Fanfarelor

Târgul Mărului include și o componentă artisitică bine definită.

Pe parcursul celor două zile vor fi spectacole folclorice, dansuri populare și recitulari cu diverși artiști. Pe 21 octombrie se va desfășura Festivalul Fanfarelor, un eveniment unic în zonă care reunește formațiile de fanfară din mediul rural care

Artiști locali, dar și nume mai consacrate vor urca pe scena din Piața „Nada Florilor”, așa că localnicii și nu numai eivor avea un motiv în plus să vină la evenimentul de la Fălticeni.

Concursuri naționale de ecologie și orientare turistică

În aceeași perioadă, municipiului nostru va fi gazda a două concursuri de talie națională.

Pe 21 și 22 octombrie se va desfășura o competiție de orientare turisitică și una de ecologie.

Acestea vin să accentueze competențele școlii de geografie din Fălticeni care s-a remarcat prin rezultate deosebite la nivel național și internațional. Profesorul doctor Marcel Porof este implicat în organizarea concursurilor unde și-au anunțat participarea numeroși elevi din țară.

Competițiile sunt organizate de Primăria Fălticeni în colaborare cu Clubul Copiilor Fălticeni.

 

ȘTIRI