Târgul Mărului se mută într-o zi de sărbătoare: Evenimentul are loc de Sfânta Cuvioasă ParaschevaActualitate

Târgul Mărului se mută într-o zi de sărbătoare: Evenimentul are loc de Sfânta Cuvioasă Parascheva

       Accesări: 3619

Sosește mai devreme, dar cu la fel de multe roade. Evenimentul principal al toamnei fălticenene se apropie cu pași repezi, dar și mai devreme decât în alți ani. Târgul Mărului nu va mai avea loc spre sfârșitul lunii octombrie, ci la la mijlocul acesteia.

Organizatorii, Asociația Pomicultorilor din Bazinul Pomicol Fălticeni, Asociația „Produs în Bucovina” și Primăria Fălticeni au decis de comun acord mutarea datei de desfășurare.

Anul acesta Târgul Mărului se va desfășura în zi de sărbătoare.

Ediția 2018 va avea loc între 13 și 14 octombrie, în preambulul sărbătorii și de ziua Sfintei Cuvioase Parascheva.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Motivul? Pomicultorii au început mai din timp cules roadelor din livezi. Pe de altă parte, aceștia nu mai vor ca toamna să le ofere surprize neplăcute.

Au fost ani când la Târgul Mărului vremea a fost foarte rece și chiar au căzut primii fulgi de zăpada. Frigul i-a ținut în case pe vizitatori, iar pomicultorii și-au văzut năruite eforturile legate de organizare.

În acest sens, organizatorii au devansat data evenimentului cu câteva zile.

„Împreună cu Asociația Pomicultorilor și reprezentanții Produs în Bucovina am stabilit ca data evenimentului să fie 13-14 octombrie.”, afirmă primarul Cătălin Coman. „Va fi mai devreme ca în toți ceilalți ani. Din discuțiile cu pomicultorii am fost informat că, anul acesta, au cules merele mai repede, datorită vremii.”

Târgul Mărului va avea loc și anul acesta tot în Piața „Nada Florilor”. Va fi ultimul eveniment înaintea reabilitării pieței centrale, modernizarea realizată printr-un proiect cu fonduri de la bugetul local în valoare de peste 1 milion de lei.

Alături de pomicultori vor fi și producătorii de sucuri naturale de mere. Întreprinzătorii din domeniul apicol și procesatorii de carne și preparate din carne vor avea propriile standuri.

Vizitatorii vor regăsi produse de panificație și patiserie, standuri cu produse lactate, brânzeturi, dulcețuri, murături, dar și produse naturiste pentru sănătate.

Cei interesați vor putea achiziționa material săditor pentru livezi.

La ediția de anul organizatorii au ținut să încurajeze achiziția de produse locale cu afișe pe care au scris „Ajută Fălticeniul! Cumpără produse locale!”.

Mesajul, regăsit la standul fiecărui comerciant, s-a dorit un apel de conștientizare a publicului pentru sprijinirea economiei locale.

Târgul Mărului va fi „asortat” cu programe muzicale pe măsură. Cel puțin așa susține primarul Cătălin Coman care promite două zile de spectacole cu folclor autentic și artiști de calitate.

Expoziția cu vânzare de anul acesta va fi cel de-al cincisprezecelea din șirul evenimentelor dedicate celui mai reprezentativ produs al orașului și zonei Fălticeni.

ȘTIRI