Târgul Mărului se mută în stradă. Evenimentul din Fălticeni are loc între 19 și 20 octombrieActualitate

Târgul Mărului se mută în stradă. Evenimentul din Fălticeni are loc între 19 și 20 octombrie

       Accesări: 5839

Bogățiile toamnei vor ajunge cât mai curând pe mesele noastre. Peste două săptămâni pomicultorii din zona Fălticeni vor avea din nou ocazia să etaleze produsele din livezile proprii, la Târgul Mărului. Cel mai important eveniment al sezonului autumnal va fi organizat și anul acesta în luna octombrie.

Roadele anului pomicol 2019, soiuri autohtone, dar și străine, vor fi prezentate publicului în cadrul expoziţiei cu vânzare care va fi amenajată în centrul municipiului.

Dacă timp de 15 ani, Târgul Mărului s-a desfășurat în Piaţa „Nada Florilor”, anul acesta, organizatorii au decis să-l mute în stradă.

Mai exact, producătorii și comercianții vor avea standurile amplasate pe strada Republicii (de la Ceasul Global și până la capătul Catedralei, la intersecția cu Strada Dogari) și pe Bulevardul Revoluției (din zona Judecătoriei și până la intersecția cu Nicolae Beldiceanu, în apropiere de Biserica Sfântul Ilie).

La „Târgul Mărului” vor fi mai prezenţi producători cu tradiție din zona Fălticeni, membri ai Asociaţiei „Produs în Bucovina”, producători de material săditor pomicol, legumicultori, producători și procesatori de lapte și carne, apicultori, cultivatori de flori, dar și meșteri populari.

În paralel cu sărbătoarea dedicată mărului, se va desfășura Festivalul Fanfarelor.

Tradiția muzicii de fanfară are peste 100 de ani la Fălticeni, una dintre cele mai renumite fanfare fiind cea a Regimentului 16 Dorobanți, prezentă la sărbători naționale, ceremoniale militare, manifestări culturale și socio-politice.

Manifestarea, unică în județul Suceava, va aduce în atenția publicului istorisiri și fațete speciale ale oamenilor și muzicii fără pereche din vetrele satelor românești.

Festivalul va fi completat de un program folcloric susținut de artiști din Fălticeni, din satele apropiate, dar și din alte zone ale județului Suceava.

Târgul Mărului se deschide pe 19 octombrie la ora 10.

Timp de două zile, sâmbătă și duminică, localnicii vor putea cumpăra mere proaspăt culese din livezile pomicultorilor din Fălticeni, Rădășeni, Horodniceni, Cornu Luncii, Bunești, legume, lactate, produse de panificație, patiserie, carne, miere și murături.

Ediţia a XVI-a este organizată de Primăria Municipiului Fălticeni în parteneriat Asociaţia Pomicultorilor din Fălticeni, Asociaţia „Produs în Bucovina”, Direcţia pentru Agricultură Suceava, APIA Suceava, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava și Centrul Cultural Bucovina.

Autoritățile locale au alocat 85.000 de lei pentru organizarea celor două evenimente.

Sâmbătă, 19 octombrie 2019

Ora 9,30, Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, Galeriile de artă – Şedinţă Festivă a Consiliului Local; Decernarea titlului de Cetăţean de Onoare artistului plastic Radu Bercea; Vernisajul Expoziţiei “Mărul”;

Orele 10.00 – 18.00, Zona centrală – Târg de mere și produse agroalimentare;
*deschiderea evenimentului, vizitarea standurilor, discuții cu producătorii, activități comericale, dezbateri pe teme specifice pomiculturii;
Ora 12,00, Aleea Pietonală, Parada fanfarelor ţărăneşti;
Ora 12,30, Sala Pictor “Aurel Băeşu”, Seminar “Pomicultura, trecut, prezent şi viitor”. Întâlnire cu reprezentanţi din conducerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale.
Orele 12.30-19.00, Zona centrală a municipiului – Spectacol folcloric (soliști locali, ansambluri folclorice);

Duminică, 20 octombrie 2019

Orele 10.00 – 18.00, Zona centrală – Târg de mere și produse agroalimentare
Orele 13.00-19.00, Zona centrală a municipiului, Spectacole folclorice (soliști locali, ansambluri folclorice);

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI