Tânărul din Mălini care a părăsit locul accidentului va fi cercetat sub control judiciarRural

Tânărul din Mălini care a părăsit locul accidentului va fi cercetat sub control judiciar

       Accesări: 86

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsurii preventive a controlului judiciar faţă de B.C., pe o perioadă de 60 zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

„Duminică, 20 decembrie 2015, în jurul orei 18.35, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat pe raza comunei Mălini, după ce a accidentat o persoană căzută pe suprafaţa carosabilă, a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Ulterior impactului persoana accidentată a decedat.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă  etape ale procesului penal reglementate de codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Într-un comunicat emis luni, IPJ Suceava arăta că, pe data de 20 decembrie 2015,  la ora 18.35, în timp ce se afla culcat pe carosabil pe ulița ,,Dispensarului” din comuna Mălini, un localnic de 56 de ani, a fost surprins și accidentat  grav de un autovehicul, care după producerea evenimentului și-a continuat deplasarea.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În urma investigațiilor, autoturismul neînmatriculat implicat în accident a fost identificat abandonat în localitatea Pâraie, prezentând avarii la partea din față, polițiștii stabilind faptul că, acesta a fost condus de un tânăr de 22 de ani din localitate.

Din primele cercetări, vinovat de producerea accidentului se face bărbatul de 56 de ani care se afla întins pe carosabil în condiții de noapte, fără să aibă pe aplicate pe îmbrăcăminte elemente reflectorizante. Victima a fost transportată la spital,  însă în jurul orei 21.25 a decedat.

ȘTIRI