Tânăra decedată în tragicul accident de la Ilișești este din comuna Vulturești: Simona Zaharia avea 16 aniActualitate

Tânăra decedată în tragicul accident de la Ilișești este din comuna Vulturești: Simona Zaharia avea 16 ani

       Accesări: 10169

Viața ei s-a sfârșit groaznic. Tânăra care a murit carbonizată în accidentul de la Ilișești este dintr-o comună din zona Fălticeni.
Împreună cu alți patru prieteni, Simona Zaharia se întorcea spre casă, de la Suceava, unde luase parte la o petrecere în noaptea de Halloween.

Pe drumul spre Gura Humorului, tănăra de 16 ani și ceilalți patru băieți au trăit ultimele clipe din viață.

Au murit arși de vii, după ce șoferul autoturismului în care se aflau a intrat pe contrasens și s-a izbit într-un camion. Mașina a luat foc și odată cu aceasta și ocupanții mașinii.

Un om modest cu suflet bun

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Simona Zaharia împlinise 16 ani în luna martie. Ea s-a născut și a crescut în satul Hreațca, din comuna Vulturești, într-o familie cu venituri foarte modeste.

Mama ei este din Fălticeni și împreună cu soțul au făcut ce s-a putut pentru ca fiica lor să aibă cele necesare pentru a frecventa școala.

Lucrurile s-au schimbat în primăvara acestui an când tânăra i-a întâlnit pe proprietarii unei pensiuni din zona Gura Humorului, unde Simona s-a angajat. Cei doi, soț și soție, aveau de gând să o înfieze.

„În primăvară, Simona a venit împreună cu tatăl ei și cu un cuplu din zona Gura Humorului, proprietarii unei pensiuni. Ei au dorit să o ia la pensiune, și au precizat că adolescenta va lucra ei. Ulterior doreau să o înfieze, să îi lase fetei tot ce au.”, ne-a declarat Cornel Salamaha, primarul comunei Vulturești. „Aveau nevoie de o anchetă socială. Chiar m-am bucurat atunci, pentru că știind situația ei de acasă, unde veniturile sunt mai mult decât modeste, am gândit că totul se va schimba pentru Simona. Din păcate, s-a întâmplat această nenorocire. M-am întristat când am auzit despre moartea cumplită. Cu greu îți mai găsești cuvintele într-o astfel de situație.”

Simona Zaharia s-a mutat în zona Gura Humorului în urmă cu aproximativ 5 luni.

Adolescenta din comuna Vulturești mai are încă doi frați și o soră care locuiesc în satul natal Hreațca.

Prietenii spun că Simona avea un suflet bun, era ambițioasă și se gândea la o carieră în muzică. Tânăra a publicat pe conturile ei de Facebook și You Tube înregistrări ale unor melodii pe care le interpreta.

Destin frânt la 16 ani

„Mi se pare că…de câte ori mi se întâmplă ceva bun în viaţă, mă tem că voi pierde totul.”

Acestea au fost ultimele cuvinte postate de Simona pe contul Facebook. Din păcate, temerile adolescentei s-au adeverit în fatidica zi de 1 noiembrie.

Atunci au murit în teribilul accident de la Ilișești cinci tineri cu vârste între 16 și 26 de ani.

În mașină se aflau Ciprian Năsădeanu, șoferul și proprietarul mașinii, Andrei Prelucă, Benamin Marian Paraliuc și Emanuel Darius Paraliuc, toți din zona Gura Humorului. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 3.30 dimineața.

Viteză mortală

Simona Zaharia se afla în dreapa șoferului. Au pornit de la clubul din Suceava, în jurul orei 3.10 dimineața, spre Gura Humorului.

Ciprian Năsăudean conducea un automobil Audi înmatriculat în Elveția, iar pe raza localității Ilișești a pătruns pe sensul opus.

Pe fondul vitezei excesive, vehiculul a intrat în coliziune laterală cu autoutilitara condusă regulamentar de un tânăr de 27 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, după care a fost proiectat într-un alt autoturism condus de un localnic în vârstă de 40 de ani.

Au sfârșit în chinuri cumplite

Tinerii au ars ca niște torțe, într-o caroserie făcută praf, după ce un incendiu s-a produs în automobilul cu care se deplasau.

Au sfârșit în chinuri cumplite fără ca cineva să-i poată ajuta.

Bucăți de carne din trupurile lor s-au împrăștiat pe șosea. Când au ajuns la fața locului, salvatorii nu i-au mai găsit în viață pe nici unul din cei cinci adolescenți.

În accident au fost rănite alte trei persoane, cărora li s-a acordat primul ajutor medical, una dintre acestea fiind transportată la spital.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI