Tânăr din Râșca prins cu mâna în cutia milei la o biserică din FălticeniActualitate

Tânăr din Râșca prins cu mâna în cutia milei la o biserică din Fălticeni

cutia mileiÎn această dimineață, la ora 03.30, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, a surprins o persoană necunoscută care a pătruns în curtea  Bisericii Grădini „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril”.

Polițiștii au reușit prinderea în flagrant a unui tânăr de 20 de ani din comuna Râşca, care, după ce a spart un geam de la casa mortuară, fără a sustrage bunuri, a spart geamul de la lumânărar, a pătruns în interior și dintr-o cutie metalică a sustras suma de 60 lei. Banii  au fost recuperaţi și predaţi îngrijitorului bisericii.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt. Tânărul nu este la prima infracţiune de acest fel. În luna iulie acesta a furat 30 de lei din Biserica Armenească din Suceava, după ce a incendiat uşa bisericii.

La sfârșitul acestei săptămâni conducerea IPJ Suceava a dispus desfăşurarea unor acţiuni cu efective sporite pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi pentru descurajarea activităţilor infracţionale.

Acţiunile au vizat toate segmentele de activitate ale poliţiei, siguranţa traficului rutier, siguranţa persoanei, siguranţa patrimonială şi legalitatea actelor de comerţ.

De asemenea, s-a dispus intensificarea activităţilor investigative şi creşterea prezenţei în teren a efectivelor de poliţie în vederea identificării unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de furt, dar şi pentru asigurarea materialului probator pentru  tragerea acestora la răspundere penală.

Facebook Comments

ȘTIRI