Tânăr din Hârtop reținut pentru infracțiuni rutiere. Alți trei suceveni au ajuns în arest pentru fapte similareRural

Tânăr din Hârtop reținut pentru infracțiuni rutiere. Alți trei suceveni au ajuns în arest pentru fapte similare

       Accesări: 3228

Programul de prevenire a accidentelor rutiere în anul 2019, în județul Suceava, presupune măsuri ferme dispuse de polițiști în vederea responsabilizării și conștientizării, în plan juridic și personal, a consecințelor generate de nesocotirea legislației rutiere.

În continuare există șoferi care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier și pun în pericol atât propria viață cât și integritatea celorlalți participanți la trafic.

Polițiștii suceveni atrag atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat.

În ultimele două zile, patru șoferi au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava pentru că au încălcat legislația rutieră: conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere, și alte infracțiuni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Între cei patru șoferi încarcerați se află și un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din comuna Hârtop.

Polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „conducere fără a poseda permis de conducere”, „conducere sub influența alcoolului” și „părăsirea locului accidentului”.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 03.15, în timp ce conducea autoturismul pe strada Eroilor din satul Petia, comuna Bunești, pe relația Petia – Vulturești, tânărul a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un podeț, situat pe partea dreaptă a drumului, având în vedere direcția sa de deplasare.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a unui bărbat, în vârstă de 49 ani, din aceeași localitate, pasager în autoturism, care a fost transportat la Spitalul Județean Suceava.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l și i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

După producerea accidentului, șoferul a părăsit locul accidentului fără încuviințarea lucrătorilor de poliție, fiind identificat ulterior.

Polițiștii au efectuat verificări, constatând faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie sau subcategorie de autovehicule.

Polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a tânărului din comuna Hârtop, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

ȘTIRI