Accesări: 3290

Tupeu şi inconştienţă maximă în cazul unui tânăr, în vârstă de 25 de ani, din comuna Hârtop.

În ultimele două săptămâni, el s-a ales cu două dosare penale pentru abateri grave la legislaţia rutieră.

Pe data de 22 februarie, poliţiştii i-au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.

Faptul că era cercetat penal nu l-a împiedicat să se urce din nou la volan, de această dată aflându-se şi în stare de ebrietate.

Luni, în cursul dimineţii, Poliţia municipiului Fălticeni a fost sesizată despre faptul că, pe strada Sucevei din localitate s-a produs o tamponare,  iar unul dintre conducătorii auto a părăsit locul faptei fără a încheia formularul de înțelegere amiabilă.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul implicat în evenimentul rutier a fost condus de tânărul din comuna Hârtop.

Pentru că emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Verificările efectuate în bazele de date au scos şi problemele cu legea pe care le avea deja tânărul în cauză.

În urma evenimentului rutier de pe strada Sucevei, poliţiştii i-au întocmit un nou dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” şi „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”.

În urma probatoriului administrat s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului, care a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

ȘTIRI