Tânăr din Dolhasca cercetat pentru infracţiuni informaticeActualitate

Tânăr din Dolhasca cercetat pentru infracţiuni informatice

       Accesări: 98

Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Suceava a organizat la sfârşitul săptămânii o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală. Au fost controlate societăţi care deţin şi exploatează aparate electronice tip jocuri de noroc, ocazie cu care au fost constatate 3 infracţiuni economice. Bunuri în valoare de aproximativ 7.200 lei, constând în 3 aparate de jocuri de noroc și 4 hard disk-uri, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi a expertizării.

Un tânăr  de 27 de ani, din orașul Dolhasca,  reprezentant al unei societăți comerciale, care deţinea un bar în localitate, avea instalate 4 calculatoare conectate la ”Internet” pe care erau instalate diferite jocuri, acestea fiind puse la dispoziţia clienţilor în schimbul sumei de 2 lei/ora.

Din verificări, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu deţinea nici un fel de licenţe, atât pentru programele instalate pe calculatoare, cât şi pentru jocurile existente pe acestea.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,promovarea de mărfuri pirat prin orice mijloc şi în orice mod’’ şi ,,reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare din următoarele modalităţi: instalare, stocare, rulare sau executare, afişare ori transmitere în reţeaua internă”, informează IPJ Suceava printr-un comunicat de presă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI