Tamponare violentă la interesecția străzilor Sadoveanu cu Eminescu: Un autoturism s-a răsturnat în afara carosabiluluiActualitate

Tamponare violentă la interesecția străzilor Sadoveanu cu Eminescu: Un autoturism s-a răsturnat în afara carosabilului

       Accesări: 83

accident-rutier-falticeni

Actualizare – 22 noiembrie 2015: 

La 20.11.a.c., în jurul orei 14.45, în timp ce conducea autoturismul pe strada Mihail Sadoveanu din municipiul Fălticeni, la intersecția cu strada Mihai Eminescu, o femeie de 35 de ani, din comuna Râșca, nu a respectat semnificația indicatorului ,,Oprire” și nu a acordat prioritate de trecere, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 77 de ani, din localitate.

 În urma impactului, autoturismul condus de bărbatul de 77 de ani s-a răsturnat, iar conducătorul auto a fost rănit.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind  negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 În cauză s-a întocmit dosar penal, care va fi soluţionat procedural.

Neatenția la volan face încă o victimă. Un șofer fălticenean a ajuns la spital cu leziuni multiple la nivelul abdomenului după ce mașina pe care o conducea a fost lovită în plin de un autoturism care venea de pe o stradă laterală. Un autoturism Volkswagen Golf, aflat pe drumul prioritar și condus de localnicul Vasile Miron în vârstă de 75 de ani, s-a răsturnat în afara carosabilului după ce a fost izbit cu putere de un vehicul Skoda Fabia condus de Tincuța Spiridon de 35 ani, din comuna Râșca.

Accidentul rutier s-a petrecut în această după-amiază, la ora 14.40, la intersecția străzilor Mihai Eminescu cu Mihail Sadoveanu.

Șoferița le-a spus polițiștilor că a oprit la indicatorul stop, aflat pe strada Mihail Sadoveanu, s-a asigurat, iar după ce a pornit s-a ”trezit” cu un autovehicul în față. Mașina Volkswagen Golf a fost lovită lateral, pe partea stângă. Vehiculul s-a răsturnat pe cupolă, ajungând pe trotuar. În mașină răsturnată nu se aflau pasageri.

Din fericire, la momentul impactului nu se aflau pietoni în zonă.

La fața locului au sosit echipe ale Poliției Rutiere, un echipaj SMURD și două autospeciale ale Detașamentului Pompieri Fălticeni. Deși mașina a fost puternic avariată pe partea stângă, șoferul accidentat a reușit să iasă din autovehicul pe propriile picioare. Paramedicii i-au acordat primele îngrijiri victimei, șoferul fălticenean fiind transportat mai apoi la Spitalul Municipal Fălticeni.

După efectuarea primelor investigații victima a fost transferată la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Septuagenarul s-a ales leziuni la nivel abdominal și ar putea fi supus unei intervenții chirurgicale.

Pompierii au luat măsuri PSI, au deconectat bateria vehiculului și au verificat eventualele scurgeri de combustibil.

Polițiștii i-au testat pe ambii conducători auto cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs accidentul.

Rudy Hödl

ȘTIRI