Taina Sfântului Maslu la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din FălticeniReligie

Taina Sfântului Maslu la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni

       Accesări: 626

De mai bine de 20 de ani există tradiția ca în Postul Sfintelor Paști să se oficieze Taina Sfântului Maslu la Colegiul Tehnic Mihai Băcescu din Fălticeni, pentru cadrele didactice și pentru elevii unității de învățământ.

Oficierea Tainei Sfântului Maslu a avut loc vineri, 30 martie 2018, în incinta Colegiului, de un sobor de preoți condus de către părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, în prezența conducerii școlii, a  profesorilor și a personalului auxiliar.

Slujba de anul acesta a fost una mai specială, deoarece unitatea de învățământ a implinit 20 de ani de când a primit titulatura de Colegiu, făcând parte din școlile de prestigiu din Municipiul Fălticeni, cât și din județ, cu rezultate remarcabile pe toate planurile. Toate acestea se datorează bunei conducerii ce s-a succedat de-a lungul celor 20 de ani și a implicării tuturor cadrelor didactice la bunul mers al Colegiul Tehnic Mihai Băcescu.

Din soborul de preoți care au slujit alături de părintele protoiereu Adrian Dulgheriu au fost pr. Ioan Bold, pr. Ciprian Meștereanu,  pr. Iulian Mihăilă,  pr. Teodor Brădățanu, pr. prof. Bogdan Feștilă și pr. Georgian Rotar.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La finalul slujbei s-a oficiat parastasul pentru cadrele didactice care au plecat la cele veșnice, iar părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a felicitat cadrele didactice pentru frumoasa inițiativă pe care au interprins-o în această perioadă atât de importantă din punct de vedere duhovnicesc.

În special felicităm direcțiunea și părinții profesori, mai ales pentru faptul că împliniți în acest an, 20 de ani de când sunteți Colegiu. Vă dorim o activitate îmbelșugată, dar mai ales îndelungată, luând ca îndemnuri primii trei apostoli care se citesc la Taina Sfântului Maslu, si anume că toți suntem îndemnați să avem răbdare, ceea ce se potrivește de minune cadrelor didactice care le trebuie multă răbdare pentru educarea copiilor noștri, așa cum au avut și ei cu noi. Alt îndemn este acela de a ne purta suferințele altora, așa cum dumneavoastră empatizați cu elevii dumneavoastră, iar al treilea apostol spune că dragostea toate le rabdă, așa cum aveți o dragoste deosebită făță de ucenicii dumneavoastră, față de această unitate de învățământ, și față de biserică.”

ȘTIRI