Tabăra de vară “Spune stop traficului de persoane” pentru adolescentele din centrele de plasament ale județului SuceavaRural

Tabăra de vară “Spune stop traficului de persoane” pentru adolescentele din centrele de plasament ale județului Suceava

       Accesări: 724

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Suceava alături de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava organizează, în perioada 16-20 august 2016, în municipiul Câmpulung Moldovenesc, Tabăra de Vara  sub egida ,,Spune STOP traficului de persoane”, activitate la care  participă 12 adolescente din centrele de plasament din judeţul Suceava.

Scopul acestei tabere vizează cu prioritate conștientizarea factorilor de risc și abordarea educației pentru prevenirea situațiilor de risc, în special traficul de minori și totodată adoptarea unei atitudini unitare a instituţiilor statului cu atribuţii în domeniu și a întregii comunități cu privire la pericolul reprezentat de acestea.

Participanţii beneficiază pe parcursul taberei de o serie de activităţi recreative: excursii montane în masivul Rarău, Pietrele Doamnei, destindere şi relaxare la centrul de agrement Aquarium, pelerinaj la manastirile din regiune, vizionări de filme pe specific antitrafic, training-uri motivaţionale susţinute de Ecaterina Croitor,  preşedinte al asociaţiei ASSOC şi Angela Zarojanu, preşedintele fundaţiei SEVA , seminar Skin Care susţinut de Liliana Vântur, reprezentant Oriflame. Activitatea este sprijinită și de Primăria Câmpulung Moldovenesc care asigură transportul acestor copii pe traseele stabilite .

Specialiştii Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Suceava, subcomisar de poliţie Elisabeta Liliana Orza şi inspectorii de specialitate Laura Stadler şi Mihai Moisoiu desfășoară o serie de activităţi centrate  pe prevenirea traficului de persoane (discuţii interactive, concursuri cu premii, vizionări de filme artistice cu tematica antitrafic,  etc.).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

,,Așa cum am declarat și in alte situații, impreună suntem mai puternici!. De data aceasta,  instituții ale statului dar și reprezentanți ai societății civile și-au dat mana si au organizat această tabără pentru copiii din centrele de plasament de pe raza județului Suceava, o tabără în care ne dorim  să găsim o altă abordare a activităților de prevenire pe care le-am desfășurat până acum. Îmbinând activitățile de relaxare cu activități de informare pe tematica traficului de persoane, încercăm să găsim o modalitate cât mai eficientă să ajungem la sufletul acestor adolescenți, prin care să le prezentăm riscurile la care se pot expune și astfel, să reducem vulnerabilitatea acestor minori în fața traficului de persoane sub toate formele lui,exploatare sexuală, exploatare prin muncă, obligarea la cerșetorie”, a declarat coordonatorul Centrului Regional Suceava, Orza Liliana.

Traficul de persoane este un fenomen cu multe dimensiuni: este o încălcare gravă a drepturilor omului, un fenomen economic şi social cu consecinţe pentru întreaga societate, un aspect al sănătăţii publice şi nu în ultimul rând un aspect penal, în care traficanţii şi nu victimele sunt infractorii.

Traficul de fiinţe umane este o infracţiune gravă în care victimele sunt tratate ca bunuri şi vândute pentru obţinerea de profit. Pentru unii este considerat a fi o afacere, de cele mai multe ori controlată de crima organizată, care încearcă să obţină maximum de profit din ceea ce ei consideră a fi bunul lor, dar care afectează sănătatea, bunăstarea şi securitatea persoanelor.

ȘTIRI