Tabără de creație organizată cu elevi din Fălticeni la Mănăstirea Groși din BoroaiaEducație

Tabără de creație organizată cu elevi din Fălticeni la Mănăstirea Groși din Boroaia

       Accesări: 1005

Mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului” din Boroaia a găzduit, la sfârșitul săptămânii, tabăra de creație “Educație prin artă”.

Proiectul educațional, derulat în perioada 4-6 octombrie 2019, a fost organizat de Muzeul de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni, în colaborare cu Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza”, Mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului”  și Protoieria Fălticeni.

Participanți la tabăra de creație au fost o parte dintre cei mai talentați copii la desen, ai claselor a VI-a și a VII-a, de la Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni.

Coordonatorul taberei, profesorul Alin Agape, ne-a informat că proiectul didactic a urmărit mai multe obiective, care au pus în valoare Ziua Internațională a Educației, printre care: educarea simțului estetic al elevilor prin artă, motivarea elevilor de a participa la activități în afara programului școlar dar și dobândirea unui sistem de valori corect din punct de vedere moral și civic.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Copiii au avut la dispoziție materiale pe pictură și au beneficiat de cazare și masă în cadrul Mănăstirii.

“Împreună cu părintele Teodor Brădățanu am inițiat tabăra de creație, care se desfășoară  într-un loc minunat.

Avem parte de o vreme extraordinară să putem face peisaj de toamnă. Este prima ediție, de Ziua Internațională a Educației. Vom avea și o lucrare de grup, pe care o vom face pentru școală.

Ne bucurăm de sprijinul primit de la Mănăstire, cazarea și masa, și le mulțumim pe această cale”, a declarat profesorul coordonator Alin Agape.

Starețul Mănăstirii Groși, părintele arhimandrit Alexie Ichim, ne-a relatat că, în vara acestui an, Mănăstirea a mai avut o experiență cu o tabără de creație, dar cu maeștri consacrați.

“Am zis, dacă lucrul acela nouă ni s-a părut că a fost cu adevărat o reușită, să aibă continuitate și să ne ducem spre copii, către noua generație.

Am căutat și am căzut de acord, împreună cu părintele Teodor Brădățanu, cu Muzeul, cu Protopopiatul, cu Școala, să punem la dispoziție copiilor interesați posibilitatea de a se întâlni, de a face echipă, de a lucra, de a împărtăși din experiența lor.

Dacă Mănăstirea este un loc de spiritualitate, de rugăciune, copiii aduc pata lor de culoare prin frumusețea, prin căutările lor și  mai ales acolo unde se îmbină frumosul cu rugăciunea, cu arta, cu spiritualitatea, nu poate să fie decât un lucru constructiv”, ne-a declarat starețul Alexie Ichim.

Pe parcursul șederii la Mănăstire, micii artiști au avut ocazia unei întâlniri cu artistul plastic fălticenean Ioan Șoldănescu.

Cronica de Fălticeni vă prezintă reportajul realizat cu prilejul taberei de creație.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI