Sute de voluntari au participat la campania “Let’s do it Romania” de la Fălticeni, Cornu Luncii, Bunești și SlatinaActualitate

Sute de voluntari au participat la campania “Let’s do it Romania” de la Fălticeni, Cornu Luncii, Bunești și Slatina

       Accesări: 1170

Curățenie de toamnă la sate și la oraș. Acțiunea de voluntariat “Let’s do it Romania” a strâns în zona Fălticeni câteva sute de voluntari care au ecologizat zonele verzi din mai multe localități. Campania, ce s-a desfășurat pe 21 septembrie, a reunit în principal elevi, profesori, angajați din administrația locală și silvicultori.

În municipiul Fălticeni la acțiunea de curățenie au participat 200 de elevi și cadre didactice de la Școlile Gimnaziale „Ioan Ciurea” și „Mihail Sadoveanu”.

Copiii și profesorii au strâns din zona blocurilor, din preajma Autogării și a Gării, dar și din parcuri, de unde au adunat peste 40 de saci cu deșeuri pe care le-au predat operatorului local Goscom.

La fel de harnici și implicați au fost și elevii Școala „Artur Gorovei” din Bunești. Alături de un grup de cadre didactice, voluntarii au adunat deșeurile de pe spațiile verzi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Campania de curățenie a avut numeroși voluntari și la Cornu Luncii. Elevii claselor gimnaziale din localitate au participat alături de silvicultorii de la Ocolul Silvic Fălticeni la acțiunea de ecologizare în lunca Moldovei.

Voluntarii au primit mănuși și saci menajeri pentru colectare, aceștia fiind instruiți în privința cu modul de selectare a deșeurilor din zonele afectate.

Printre participanții campaniei “Let’s do it Romania” s-au numărat angajații Ocolului Silvic Mălini, cei ai Primăriei Slatina și elevii școlilor din comuna Slatina. Copiii și adulții au strâns deșeurile de pe spațiile verzi din apropierea cursului râului Suha Mică și de la marginea pădurii de la poalele Munților Stânișoara.

Anul acesta 26 de județe din România s-au alăturat celor peste 100 de țări care fac curățenie în aceeași zi în lume.

Campania “Let’s do it Romania” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România.

Din 2010 și până în prezent s-au implicat peste 1.800.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50.000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică.

Fălticeni

Bunești

Cornu Luncii

Slatina

ȘTIRI