Sute de turiști vor petrece Paștele în comuna Mălini: Gradul de ocupare la pensiuni ajunge la 100%Actualitate

Sute de turiști vor petrece Paștele în comuna Mălini: Gradul de ocupare la pensiuni ajunge la 100%

       Accesări: 1760

Oaspeți numeroși la sărbătorile pascale. Comuna Mălini, una cele mai pitorești localități din zona Fălticeni, este deja un punct de atracție pentru cei care vor să petreacă un concediu liniștit într-un cadru natural. Peisajele frumoase, aerul curat și oamenii primitori i-au atras pe turiști, unii dintre ei care revin, cu plăcere, de fiecare dată.

Câteva sute de turiști vor petrece anul acesta, perioada sărbătorilor Învierii, la pensiunile și cabanele din satele așezate la poalele Munților Stânișoara.

Deși cei mai mulți vin în perioada sezonului rece, de Crăciun și Anul Nou, în ultimii ani se înregistrează un aflux de clienți, tot mai ridicat, în perioada Învierii. Anul acesta turiștii au profitat și de faptul că 1 Mai, zi nelucrătoare, pică după a treia zi de Paști, așa că minivacanța se va prelungi cu o zi.

Turiști din județele Tulcea, Iași, Constanța, Galați, dar și din capitală vor petrece sărbătoarea Învierii la una din cele 12 pensiuni și cabane din comuna Mălini.

La cabanele și pensiunile agroturistice și-au făcut rezervare numeroși turiști suceveni, dar și botoșăneni.

Gradul de ocupare variază de la 25 la 75 %, însă sunt și pensiuni sau cabane unde nu mai sunt locuri disponibile.

Cele mai căutate în această perioadă au fost Cabana „Mihaela” și pensiunile „Drumul Baltagului” și „La Filuță”, la cele trei unități gradul de ocupare fiind 100%. Situație similară și la „Pensiunea Nedeia” unde toate locurile sunt ocupate.

Cifre îmbucurătoare se regăsesc și la alte unități de cazare. Spre exemplu, la Pensiunea „Bucovina”, unde gradul de ocupare este de 70%, și la Pensiunea „Vitoria Lipan” unde oferta este acoperită în proporție de 50%.

Tarifele de cazare, din perioada Paștelui, variază între 120 și 150 lei pe noapte pentru ocuparea unei camere și, între 200 și 250 de lei pentru un apartament.

În Vinerea Mare pregătirile sunt aproape finalizate. Camerele strălucesc de curățenie, iar în bucătării se pregătesc bucatele savuroase.

Gazdele îi întâmpină pe oaspeți cu bunătăți pregătite la cuptor. Turiștii vor fi tratați cu sărmăluțe, friptură de miel și ciorbe. Nu vor lipsi de pe mese tradiționalele ouă roșii, cozonacul și pasca.

Mesenii vor fi răsfățați cu cârnați, drob și alte preparate din carne.

Unele pensiuni vor ca turiștii să aibă amintiri deosebite, de la Mălini. Spre exemplu, gazdele Pensiunii „La Filuță” spun că au pregătit și un program muzical care îi va încânta pe clienți cu un regal de cântări de fanfară, dar și un foc de tabără.

Pe lângă ospețele pregătite, turiștii se pot bucura de frumusețea peisajelor care te îmbie la drumeții și activități recreative în aer liber.

ȘTIRI