Polițiștii continuă controalele: Șoferi din Fălticeni, Bunești și Dolhasca depistați în stare de ebrietateRural

Polițiștii continuă controalele: Șoferi din Fălticeni, Bunești și Dolhasca depistați în stare de ebrietate

       Accesări: 1666

Cu scopul depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule  după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, Serviciul Rutier al IPJ Suceava a organizat acțiuni tematice pe drumurile publice din județ.

La acțiunile organizate la sfârșitul săptămânii, în intervalul 27-29 octombrie, au participat și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești.

Au fost constatate 18 infracţiuni, din care 12 pentru alcoolemie sau refuz de recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei. De asemenea, au fost aplicate 148 de sancţiuni contravenţionale.

Pentru abaterile săvârşite în trafic au fost reţinute 20 permise de conducere, din care 8 pentru alcool și 12 alte cauze. În cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 592 de şoferi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Printre cei depistați că au condus sub influenţa băuturilor alcoolice, punând în real pericol siguranţa traficului rutier, s-au aflat și șoferi din zona Fălticeni.

Sâmbătă seara, o patrulă  din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit pentru control, pe un drum comunal din Bunești, autoturismul condus de un bărbat de 40 de ani, din municipiul Fălticeni.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe str. Botoșani din localitate,  autoturismul condus de un localnic de 56 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași noapte, o patrulă din cadrul Poliției orașului Dolhasca a oprit pentru control pe strada Căminului din localitate, autoutilitara condusă de un tânăr de 26 de ani,  din orașul Liteni.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

ȘTIRI