Sute de puieți de fag și stejar au fost sădiți în cadrul acțiunii comunitare „Aur verde pentru Baia”Rural

Sute de puieți de fag și stejar au fost sădiți în cadrul acțiunii comunitare „Aur verde pentru Baia”

       Accesări: 420

Acțiune comunitară dedicată naturii în luna aprilie, lună dedicată plantărilor de arbori. Respectul pentru natură și nevoia unui mediu cât mai sănătos le-au determinat pe autoritățile comunei Baia să inițieze prima campanie de sădit puieți din acest an. Reprezentanții instituției au ieșit la înverzit împreună cu angajații Primăriei care au profitat din plin de vremea bună.

Activitatea, menită să completeze registrul verde al localității, s-a desfășurat în satul Baia.

Locurile de plantare alese de inițiatorii campaniei sunt drumurile publice care pornesc din centrul localității spre zona limitrofă.

Câteva sute de copăcei au fost sădiți pe spațiile verzi ale străzilor Ștefan cel Mare și Preot Radu Dăscălescu. Mai exact 200 de fagi și 300 de stejari întregesc acum zestrea verde a primei capitale moldave.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Faptele bune ale prezentului vor garanta o lume ocrotită de natură şi nu una pierdută în deşertul viitorului.”, ne-a declarat Maria Tomescu. „Orice comunitate care se dezvoltă trebuie să țină de cont de mediu, un mediu care trebuie să fie sănătos. Am realizat această campanie de plantare cu gândul la beneficiile pe care le avem petermen lung de la natură.”

Primarul comunei Baia mai spune că generațiile viitoare trebuie să ocrotească și să iubească natura, fie că vorbim de păduri sau arbori aflați în interiorul comunității locale, iar o şansă pentru natură este, de fapt, o şansă pentru noi înşine.

Cei 500 de puieți de foioase provin din pepinierele Ocolului Silvic Fălticeni.

Acțiunea s-a desfășurat în prima jumătate a lunii aprilie sub titulatura „ Aur verde pentru Baia”.

La campanie de plantare din satul Baia au participat primarul Maria Tomescu și viceprimarul Mihai Biserică alături de mai mulți angajați ai instituției.

 

ȘTIRI