100 de preoți și câteva sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe preotul Petru Gavril și pe fiica acestuiaActualitate

100 de preoți și câteva sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe preotul Petru Gavril și pe fiica acestuia

       Accesări: 6359

Lacrimi și tristețe fără margini. Trecerea la cele veșnice a preotului Petru Gavril a lăsat un gol imens în sufletele tuturor celor care l-au iubit și apreciat, ca slujitor al altarului, duhovnic, familist și deopotrivă consătean. Și-a pierdut viața, nevinovat fiind, într-un groaznic accident rutier petrecut la doar câțiva kilometri de casa unde locuia cu soția și cei patru copii.

Sute de oameni au venit marți să-l conducă pe ultimul drum pe părintele Petru Gavril.

Până la ziua înmormântării sătenii din Lămășeni au aprins candele și lumânări, ziua și noaptea, la biserica și lângă locuința familiei Gavril asupra căruia s-a abătut o tragedie: doi din cei șase membri ai familie au murit, iar ceilalți patru, mama (în stare gravă) și trei copii sunt în continuare la Spitalul Județean Suceava.

În accident au mai decedat sora și cumnatul preotului, aflați în aceeași mașină cu familia Gavril care se deplasa spre Iași pentru a se închina la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

În bisericile din comuna Horodniceni clopotele bisericilor au bătut neîncetat.

Alături de sutele de oameni, care au umplut curtea bisericii, au fost 100 de preoți care s-au rugat împreuna cu Î.P.S Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

„Părintele Petru Gavril a fost un vlăstar pe vița lui Hristos, slujind cu dăruire în parohia încredințată lui.”, a spus Î.P.S. Pimen. „Conștient de misiunea încredințată, odată cu hirotonia în preot, a fost prezent activ în viața credincioșilor, s-a implicat în numeroase activități cultural-religioase și sociale, s-a îngrijit de bunăstarea lăcașului în care a slujit. Atunci când viața unui tânăr preot este curmată atât de neașteptat, trebuie să ne întărim în credință și să sporim în rugăciune.”

Părintele Petru și fiica sa, au fost conduși pe ultimul drum de familie, rude, prieteni, elevi, profesori, enoriași, și oficialități locale.

Curtea bisericii din Lămășeni, unde a slujit timp de șapte ani preotul Petru, a fost plină. Funeraliile au avut loc marți, la miezul zilei, într-o zi caldă și frumoasă, așa cum erau predicile părintelui care s-a stins fulgerător la doar 35 de ani.

Cărarea spre sfântul lăcaș a fost înțesată cu flori și zeci de candele aprinse pentru cel care a păstorit Biserica „Sfântul Nicolae”.

Preotul Petru Gavril a fost înmormântat în satul natal, la Rotopănești, împreună cu fiica acestuia, Anisia.

 

ȘTIRI