Peste 500 metri cubi de cherestea găsiți lipsă în gestiunea unei firme din Râșca administrată de un afacerist din FălticeniActualitate

Peste 500 metri cubi de cherestea găsiți lipsă în gestiunea unei firme din Râșca administrată de un afacerist din Fălticeni

Vizite neanunțate ale organelor de control la firmele din județ. Timp de două zile, lucrătorii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice și specialiști ai Gărzii Forestiere au verificat mai multe societăți comerciale, printre acestea numărându-se și cele ce au ca obiect de activitate prelucrarea lemnului. Una dintre echipele mixte s-a deplasat la un agent economic din comuna Râșca, iar după analiza actelor s-a lăsat cu amenzi usturătoare.

Polițiștii și angajații Gărzii Forestiere au găsit mai multe nereguli la firma administrată de un bărbat de 52 de ani, din municipiul Fălticeni.

Aceștia au constatat neconcordanțe între balanțele stocurilor scriptice și faptice ale materialelor lemnoase existente în depozitul societății. Verificările au scos la lumină faptul că lipseau 542 metri cubi de cherestea, de diferite sortimente. Valoarea totală a acestora se ridică la peste 300.000 lei, fără TVA.

Echipa mixtă de control a mai constatat faptul că agentul economic expediase 6 metri cubi de fag, în valoare de 746 lei, fără proveniență legală.

După încheierea verificărilor s-a dispus sancționarea operatorului economic cu amendă contravențională în cuantum de 15.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 şi confiscarea valorică a materialului lemnos în valoare totală de 303.000 lei.

Polițiștii continuă verificările pentru stabilirea întregului circuit al materialului lemnos, realizat de firma administrat de fălticeneanul de 52 de ani.

ȘTIRI