Sute de elemente de muniție au fost distruse la sfârșitul săptămânii de Grupa Pirotehnică de la ISU SuceavaActualitate

Sute de elemente de muniție au fost distruse la sfârșitul săptămânii de Grupa Pirotehnică de la ISU Suceava

       Accesări: 228

La sfârșitul săptămânii trecute, în cursul zilei de vineri, Grupa Pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava a organizat o ședință de distrugere a muniției asanate de pe teritoriul județului Suceava.

Misiunea s-a desfășurat în comuna Arbore. Pirotehniștii au fost sprijiniți de către un echipaj de jandarmi și agenți de la Poliția Rutieră și de la Poliția Arbore, precum și de către lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Arbore.

Elementele de muniție proveneau din cele două Războaie Mondiale, unele dintre ele fiind în perfectă stare de funcționare, și au fost găsite în diferite zone ale județului.

Au fost distruse 500 de elemente de muniție (muniții de artilerie și de infanterie, de diferite calibre).

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava revine cu un apel către populaţie, privind modul de comportare în situaţiile descoperirii unor elemente de muniţie. 

Sunt interzise: atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă;  demontarea de la muniţii a focoaselor sau a altor elemente componente;  joaca minorilor cu diferite elemente de muniţie; ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau în locuinţe. 

La descoperirea sau luarea la cunoştinţă despre existenţa muniţiei neexplodate trebuie anunţate imediat autorităţile locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă prin numărul unic de urgenţă 112,

Indiferent de starea fizică sau de vechimea elementului de muniţie, pericolul ca acesta să fie activ şi să producă explozie este maxim.

Orice operaţiune asupra muniţiei neexplodate trebuie să fie executată numai de către personal specializat, cu respectarea strictă a procedurilor de securitate. 

Foto – Arhivă

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI