Sute de conducători auto testați cu aparatul etilotest și zeci de permise de conducere suspendateActualitate

Sute de conducători auto testați cu aparatul etilotest și zeci de permise de conducere suspendate

       Accesări: 956

În fiecare seară a minivacanţei de 1 Decembrie, zeci de echipaje de poliţie au ieşit în teren pentru prevenirea accidentelor şi creşterea gradului de siguranţă rutieră. Principalul scop al acţiunilor desfăşurate pe perioada nopţii a fost identificarea şoferilor care consumă alcool şi se urcă la volan, punând astfel în pericol siguranţa traficului rutier, a anunțat IPJ Suceava.

A ,,nins” cu dosare penale la regimul rutier, majoritatea întocmite de poliţişti pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Peste 500 de participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, fiind aplicate zeci de sancţiuni şi suspendate peste 30 de permise de conducere. În cazurile în care alcoolemia depistată de aparatele etilotest a fost peste limita legală, s-au întocmit dosare de cercetare penală.

Exemplele acoperă o paletă largă de conducători auto care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice: bărbaţi, femei, tineri, şoferi de TIR, şoferi care s-au sustras controalelor şi au fost urmăriţi în trafic şi imobilizaţi, alcoolemii de peste 1 la mie mg/l alcool pur în aerul expirat, etc.

ȘTIRI