Rural

Sute de conducători auto amandaţi pentru abateri la regimul rutier

       Accesări: 52

masinipolitieLa sfârşitul săptămânii, 31 ianuarie – 2 februarie, Serviciul Rutier Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din teritoriu, sprijiniţi de poliţişti de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat pe raza județului acțiuni tematice, în vederea depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi pe linia combaterii încălcării regimului legal de viteză şi a depăşirilor neregulamentare.

Bilanţul prezentat de IPJ Suceava arată că au fost aplicate 495 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 141.000 de lei. Mai din de jumătate din sancţiuni au vizat încălcarea regimului legal de conducere. Poliţiştii au reţinut 25 de permise de conducere şi 11 certificate de înmatriculare. Peste 300 de conducători auto au fost terstaţi cu aparatul etilotest.

„Din analizele realizate la nivelul Serviciului Rutier a reieşit faptul că viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare, alături de indisciplina pietonilor şi consumul de alcool, constituie principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI