Suspiciuni de corupție în cazul directorului executiv al Casei de Pensii SuceavaActualitate

Suspiciuni de corupție în cazul directorului executiv al Casei de Pensii Suceava

       Accesări: 329

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada 2016-2017, în cazul directorului executiv al Casei Județene de Pensii Suceava, Maria Camelia Chitul.

Procurorii DNA vorbesc despre trafic de influiență în formă continuă, instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în formă continuată.

Serviciul Teritorial Suceava al DNA a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 31 ianuarie 2017.

„În perioada 16 mai – 27 octombrie 2016, în contextul organizării alegerilor locale și parlamentare, inculpata Chitul Maria Camelia, în calitate de director executiv al Casei Județene de Pensii Suceava, a pretins și primit de la o persoană (martor în cauză) aflată în subordinea sa, sub pretextul unei <contribuții pentru partid>, suma totală de 4.000 lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În schimbul banilor respectivi, inculpata i-a promis martorului că îl va menține și pe viitor în funcția pe care acesta o deținea în cadrul Casei Județene de Pensii Suceava. În același context, inculpata a invocat și faptul că are influență asupra conducerii Casei Naționale de Pensii.

În lunile noiembrie 2016 și ianuarie 2017, în contextul organizării unui concurs de ocupare a unui post vacant din cadrul Casei Județene de Pensii Suceava, inculpata Chitul Maria Camelia i-a solicitat aceluiași martor ca, în virtutea calității sale de președinte al comisiei de examinare, să-i pună la dispoziție subiectele propuse pentru susținerea concursului, precum și răspunsurile corecte, lucru cu care acesta din urmă a fost de acord.

Subiectele respective au fost cerute de inculpată cu scopul de a i le oferi unui candidat agreat, înaintea susținerii examenului”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție.

ȘTIRI