Sindicaliștii suceveni consideră că suspendarea cursurilor este un act de responsabilitate față de elevi și profesoriEducație

Sindicaliștii suceveni consideră că suspendarea cursurilor este un act de responsabilitate față de elevi și profesori

       Accesări: 777

Trebuie acordată o atenție sporită unităților de învățământ în această perioadă cu risc crescut de epidemie de gripă, a transmis conducerea Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, printr-un comunicat de presă.

Sindicaliștii suceveni, prin vocea președintelui Giani Leonte, consideră că decizia autorităților privind suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ preuniversitar, în data de 25 ianuarie 2019, reprezintă un act de mare responsabilitate față de elevi, angajații din educație și familiile acestora, în condițiile în care România se confruntă cu riscul apariției unei epidemii de gripă.

“Credem, de asemenea, că la nivelul fiecărui județ, inspectoratele școlare alături de direcțiile de sănătate publică și medicii de familie trebuie să gestioneze cu grijă această situație, astfel încât numărul cazurilor de gripă sa nu se extindă”, afirmă Giani Leonte.

Acesta este convins că această întrerupere obiectivă a cursurilor din data de 25 ianuarie nu va afecta acoperirea integrală a programelor școlare și toate conducerile unităților de învățământ vor găsi soluții pentru aceasta.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Autoritățile afirmă că suntem în pericol de o epidemie de gripă, riscul cel mai mare venind de la unitățile de învățământ. Toți cei care intră în spațiul unităților școlare pot duce mai departe acest virus.

Suspendarea cursurilor înseamnă că școlile trebuie închise și întreg personalul unităților școlare, inclusiv didactic-auxiliar și nedidactic, în afara celor care asigură paza și mentenanța sistemelor de încălzire, nu trebuie să intre în perimetrul unităților școlare.”, a declarat președintele ASI Suceava, Giani Leonte.

ȘTIRI