Supraacciza la carburanți ar putea fi eliminatăActualitate

Supraacciza la carburanți ar putea fi eliminată

       Accesări: 47

pompa-carburantCu o taxă în minus. Începând din 2016 românii ar putea plăti mai puțini bani pentru carburanți. Prețul benzinei și motorinei se va putea ieftini dacă supraaciza va fi eliminată.

Cel care solicită această măsură este premierul Victor Ponta.

Șeful Guvernului spune că proiectul nu a fost bun şi că taxa, intrată în vigoare anul trecut, trebuie scoasă. Deşi ar fi trebuit să crească veniturile la buget, supraaciza de 7 eurocenţi nu a avut impactul scontat.

Introdusă la 1 aprilie 2014, acciza suplimentară a scumpit carburanții cu peste 40 de bani pe litru, adică o majorare cu 20 lei la un plin de rezervor. Supraacciza a fost al doilea val din seria creşterilor de accize. De la 1 ianuarie 2014, plinul de combustibil se scumpise în urma modificării cursului de schimb la care acestea sunt calculate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Premierul Victor Ponta a recunoscut că acciza suplimentară nu a fost un proiect bun, pentru că nu s-a reușit să deblocarea procedurilor și investirea banilor. Guvernul susţinea, la momentul dezbaterilor din Parlament pe marginea acestei taxe, că sumele obținute vor merge în infrastructura rutieră.

Românii ar putea scăpa de supracciză de la 1 ianuarie 2016, dacă deputaţii vor vota modificarea Codului Fiscal.

Mihai N.

ȘTIRI