Sucurile Aroma produse la Fălticeni i-au încântat pe șefii marilor lanțuri de magazine din SuediaActualitate

Sucurile Aroma produse la Fălticeni i-au încântat pe șefii marilor lanțuri de magazine din Suedia

       Accesări: 498

suc-aroma-falticeni-2Pregătit să intre pe piața scandinavă. Sucul de mere Aroma s-a aflat în centrul atenției unui seminar desfășurat la Ambasada României din Suedia, dedicat dezvoltării relațiilor comerciale dintre țara noastră și cea mai puternică economie din nordul Europei. Întâlnirea desfășurată la Stockholm s-a dorit o platformă de lansare pentru câteva produse românești recunoscute pentru savoarea și calitatea lor.

Misiunea economică, organizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, s-a bucurat de susținerea Principelui Radu al României prezent în delegația oficială din care au mai făcut parte secretari de stat și specialiști în domeniul agriculturii.

Alături de alte cinci mărci de tradiție din România, sucul natural de mere Aroma, fabricat la Fălticeni, a fost prezentat unui grup de oameni de afaceri care patronează cele mai importante lanțuri de magazine din Suedia, interesate în achiziționarea de alimente funcționale. Este cunoscut faptul că publicul suedez pune un accent deosebit pe consumul alimentelor naturale și produselor ecologice.

”Am fost invitat, alături de alți oameni de afaceri din țară, de Ministerul Agriculturii și de Alteța Sa Regală Principele Radu al României la o întâlnire cu directorii lanțurilor de magazine din Suedia, care s-a desfășurat la Ambasada României. Seminarul s-a axat pe discuții privind produse bio și prezentarea produselor românești”, ne-a declarat Cristi Constantin, directorul firmei Delicon care deține marca Aroma. ”Am explicat că sucurile noastre provin din mere crescute în livezile bazinului pomicol Fălticeni, plantate cu mult timp în urmă, care nu necesită tratamente intensive cum sunt fructele care vin de la export. În plus, firma noastră face achiziții de mere din livezi aflate la Cacica, Arbore, Solca, livezi vechi care nu sunt stropite”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La simpozionul de la Stockholm, oamenii de afaceri români au etalat magiunul și dulcețurile de Topoloveni, uleiurile din plante Luna Solai, vinurile Domeniile Ostrov, carnea produsă la Avicola Bacău și bineînțeles sucurile Aroma procesate la Fălticeni.

La finalul misiunii economice, produsele prezentate au putut fi degustate de invitații Ambasadei României, dar și de românii stabiliți în Suedia care și-au reamintit de gustul autentic românesc.

Omul de afaceri Cristi Constantin susține că reprezentanții lanțurilor de magazine au fost convinși și încântați de gustul produselor din țara noastră, așa că este doar o chestiune de timp până când porțile pieței suedeze se vor deschide.

Pe agenda misiunii economice s-a aflat și o vizită la Universitatea de Științe Agronomice din Uppsala, unde a avut loc un schimb de experiență cu studenții și cadrele universitare suedeze.

Suedia nu este singura țară pe care Delicon, producătorul sucului Aroma, își propune să activeze. Firma fălticeneană exportă deja în Anglia, următoarea țintă fiind Norvegia. În toamna acestui an este programată prima serie de întâlniri cu oameni de afaceri care dețin lanțuri naționale de magazine din segmentul comerțului cu amănuntul. Planurile firmei gestionate de Cristi și Claudia Constantin sunt mult mai ambițioase.

Creatorii mărcii Aroma își propun în viitorul apropiat să exporte în țările arabe.

Lansat în anul 2012, sucul de mere Aroma este într-un proces de diversificare continuă. Pe lângă produsul de bază, sucul de mere, sortimentația include melanjuri de  măr cu vișine, măr cu soc, măr cu coacăz și măr cu sfeclă. Din toamna acestui an sunt anunțate două noi sortimente: măr cu afine și măr cu cătină. O altă noutate este introducerea primelor sortimente îmbuteliate în sticle de 0,33 și 1 litru, în completarea ofertei produselor ambalate în cutii de 2, 3, 5 și 10 litri.

Delicon livrează pe piața românească aproximativ 350 de tone de suc de mere anual fiind la ora actuală în primii trei cei mai mari furnizori din domeniu.

Peste câteva luni va fi lansat și primul produs eco din gama Aroma. Acesta vizează atât piața internă cât și de export.

Sucurile Aroma sunt comercializate în rețeaua marilor magazine Auchan, Carrefour, Metro, Real și Mega Image.

Rudy H.

ȘTIRI