Sucevenii sunt tot mai greu de înșelat prin metoda “accidentul”Rural

Sucevenii sunt tot mai greu de înșelat prin metoda “accidentul”

       Accesări: 341

Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava a anunțat că s-a diminuat în mod semnificativ numărul sesizărilor privind încercările de înşelare a victimelor prin metoda ,,accidentului”. În ultimele luni nu au fost înregistrate cazuri în care sucevenii să cadă victime ale unor astfel de infracţiuni.

Urmare a acţiunilor intense de mediatizare a cazurilor şi recomandărilor preventive cetăţenii au dat dovadă de luciditate şi responsabilitate şi au respectat sfaturile preventive ale poliţiştilor.

Cu toate acestea, poliţiştii recomandă cetăţenilor, în special personelor vârstnice, să adopte un comportament preventiv, să nu dea curs unor astfel de solicitări şi să anunţe de îndată poliţia”, se arată într-o informare a IPJ Suceava.

Polițiștii spun că infractorii au eşuat în mai multe  tentative de a înşela cetăţenii prin metoda ,,accidentului” tocmai datorită faptului că aceştia au dat dovadă de luciditate şi responsabilitate şi au respectat recomandările preventive ale poliţiştilor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.

Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare. Prima este autosesizarea poliţiştilor cu privire la un eveniment rutier sau depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv, în condiţiile legii.

În cazul în care există doar pagube materiale, poate opera înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie”, a precizat purtătorul de cuvânt al inspectoratului.

ȘTIRI