Suceveni cercetati pentru furt de ulei electroizolant din punctele de transformare aerieneRural

Suceveni cercetati pentru furt de ulei electroizolant din punctele de transformare aeriene

       Accesări: 71

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au trimis în judecată patru suceveni, pentru comiterea infracţiunii de furt.
În perioada august 2013 – octombrie 2014, cei patru inculpaţi, acţionând singuri sau în echipă, prin escaladare, au sustras ulei electroizolant din tranformatoarele a 16 Puncte de Transformare Aeriene (PTA) din localităţile Şerbăneşti, Adâncata, Hânţeşti, Feteşti, Grigoreşti, Siminicea, Moara, Stroieşti şi Municipiul Suceava.
Prejudiciul produs se apropie de 240.000 de lei. A.F. a adunat 11 infracţiuni de furt, B.I.S. – 12 infracţiuni de furt, A. I, – 5 infracţiuni de furt, iar M. C. are la activ o singură infracţiune de furt. Primii trei inculpaţi sunt cercetaţi în stare de arest preventiv iar ultimul se află sub control judiciar. De la primii doi inculpaţi a fost confiscată (în total) suma de 1800 de lei, bani obţinuţi în urma valorificării uleiului sustras.
Uleiul electroizolant este un element component al transformatoarelor, care izolează părţile sub tensiune, între ele şi faţă de masă, respectiv are rol de lichid de răcire, disipând energia termică generată de partea activă a transformatoarelor de putere.
Acest ulei este unul special, care nu se găseşte în comerţ, fiind strict destinat răcirii transformatoarelor electrice.

ȘTIRI