Suceveanul Mihai Nemaciuc vrea să facă performanță în tenisul de masăSport

Suceveanul Mihai Nemaciuc vrea să facă performanță în tenisul de masă

       Accesări: 271

Este din Suceava, are doar 15 ani, și visează la o carieră de succes în tenisul de masă.

Pentru Mihai Nemaciuc, tenisul de masă reprezintă șansa unei cariere de succes pe care și-o clădește muncind zi de zi.

Practică tenisul de masă de la vârsta de 5 ani și s-a remarcat până acum în turneele de amatori, unde participă alături de jucători mult mai în vârstă de cât el, și în competițiile școlare.

Mihai este component de bază al echipei Șomuz Fălticeni, cu care participă în Campionatul Național – Divizia B, iar anul acesta a ajutat echipa să ajungă pentru a doua oară în barajul de promovare în Divizia A.

Visul de a deveni jucător profesionist și nevoia de a împăca școala cu antrenamentele, l-au determinat să-și continue studiile la Liceul cu program sportiv din Bistrița, în județul vecin funcționând și Centrul olimpic pentru tenis de masă.

Din acest an, Mihai Nemaciuc a făcut pasul către lotul național de juniori, alături de care, în această săptămână, a participat la un puternic turneu internațional în Italia (la Lignano).

“Este primul meu an la juniori și mă pregătesc să obțin rezultate bune alături de coechipierii de la echipa națională. Anul trecut, la cadeți, am participat la Campionatul european, unde am fost pe locul 16. Îmi ajut în continuare și echipa, Șomuz Fălticeni, alături de care am avut rezultate foarte bune în Divizia B. Îmi doresc să ajung jucator de performanță într-un campionat străin, cum ar fi Germania sau Franța, deoarece acolo sunt cele mai tari ligi ale tenisului de masă”, a declarat Mihai Nemaciuc pentru Cronica de Fălticeni.

ȘTIRI