Sucevean urmărit penal după ce doi agenți de poliție au refuzat 500 euro mităActualitate

Sucevean urmărit penal după ce doi agenți de poliție au refuzat 500 euro mită

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un tânăr, în vârstă de 31  de ani, din Suceava, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Acesta a promis în repetate rânduri unor agenți de poliție din cadrul I.P.J. Suceava suma de 500 euro pentru ca oamenii legii să nu-i întocmească dosar penal.

În prima zi a Crăciunului, pe 25 decembrie 2017, tânărul a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, iar pentru ca agenţii de poliţie să nu dispună măsurile legale, le-a promis în repetate rânduri suma de 500 euro.

“La momentul depistării, bărbatul s-a manifestat violent la adresa agenților de poliție și a refuzat să se legitimeze, sens în care a fost condus la unitatea de poliție, în timpul transportului oferind polițiștilor suma de bani menționată, ofertă care a fost refuzată cu fermitate”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție.

Cei doi agenți de poliție au denunțat imediat fapta la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Suceava, care a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind pusă în mișcare acțiunea penală.

Ofițerii D.G.A. – S.J.A. Suceava au efectuat acte de urmărire penală în baza delegării procurorului, iar joi s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

Facebook Comments

ȘTIRI