Sucevean urmărit penal după ce doi agenți de poliție au refuzat 500 euro mităActualitate

Sucevean urmărit penal după ce doi agenți de poliție au refuzat 500 euro mită

       Accesări: 764

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un tânăr, în vârstă de 31  de ani, din Suceava, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Acesta a promis în repetate rânduri unor agenți de poliție din cadrul I.P.J. Suceava suma de 500 euro pentru ca oamenii legii să nu-i întocmească dosar penal.

În prima zi a Crăciunului, pe 25 decembrie 2017, tânărul a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, iar pentru ca agenţii de poliţie să nu dispună măsurile legale, le-a promis în repetate rânduri suma de 500 euro.

“La momentul depistării, bărbatul s-a manifestat violent la adresa agenților de poliție și a refuzat să se legitimeze, sens în care a fost condus la unitatea de poliție, în timpul transportului oferind polițiștilor suma de bani menționată, ofertă care a fost refuzată cu fermitate”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție.

Cei doi agenți de poliție au denunțat imediat fapta la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Suceava, care a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind pusă în mișcare acțiunea penală.

Ofițerii D.G.A. – S.J.A. Suceava au efectuat acte de urmărire penală în baza delegării procurorului, iar joi s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

ȘTIRI