Sucevean reținut pentru contrabandă cu țigări. Polițiștii au confiscat aproape 200.000 de țigareteRural

Sucevean reținut pentru contrabandă cu țigări. Polițiștii au confiscat aproape 200.000 de țigarete

       Accesări: 984

Un sucevean își riscă libertatea după ce polițiștii l-au reținut pentru contrabandă cu țigări.

În dimineața zilei de joi, 31 august, în cadrul unei acţiuni pe linia identificării în trafic a mijloacelor auto care transportă produse de contrabandă, un echipaj din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală 3 Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, o autoutilitară care se deplasa din direcția Marginea către Palma. Mașina era condusă de un bărbat în vârstă de 26 ani din oraşul Vicovu de Sus, care a declarat că transportă încălțăminte și tălpi încălțăminte.

“În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au observat diferențe vizuale între dimensiunea interioară a autoutilitarei raportată la cea exterioară, fapt pentru care au procedat la conducerea acesteia la sediul secției.

După o cercetare amănunţită, a rezultat că în interiorul autoutilitarei era creat un spațiu suplimentar (perete dublu), în care se aflau depozitate mai multe cutii din carton conținând pachete țigarete de proveniență extracomunitară, care au fost introduse printr-un capac tăiat în partea de mijloc a cupolei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Procedându-se la inventarierea pachetelor de țigarete, s-a constatat că bărbatul de 26 de ani transporta 9.882 pachete țigarete (197.640 bucăţi ţigarete), cauzându-se un prejudiciu de aproximativ 100.000 lei”, ne-a informat IPJ Suceava.

În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, poliţişti au dispus prin ordonanță reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore.

O escort[ din cadrul secției de poliție l-a introdus pe suspect în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava, urmând ca acesta să fie prezentat în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză se efectuează cercetări față de  bărbatul de 26 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă în forma calificată”, cauza urmând a fi soluționată procedural de către polițiștii secției.

De asemenea, s-a instituit sechestru asupra autoutilitarei în valoare de cca.3.000 euro, precum și asupra sumei de 421 lei, găsită asupra conducătorului auto.

ȘTIRI