Sucevean înşelat în urma unei achiziţii onlineRural

Sucevean înşelat în urma unei achiziţii online

       Accesări: 67

Miercuri, 15 aprilie, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată de un localnic cu privire la faptul că în data de  9 aprilie 2015 a comandat de pe un site de vânzări o placă de bază pentru un telefon contra sumei de 470 lei.  Marţi, 14 aprilie, când a primit coletul, a constatat că obiectul comandat este nefuncţional.

Reclamantul a declarat că a comunicat cu persoana care a postat anunţul pe site-ul respectiv doar prin mesaje pe acest site. Coletul conţinând o placă de bază i-a fost expediat printr-un serviciu de curierat. Prin acelaşi serviciu a achitat contravaloarea plăcii de bază, respectiv suma de 470 lei, iar în momentul în care a verificat-o la un service specializat i s-a comunicat că nu este funcţională. Păgubitul  a încercat să contacteze persoana care i-a vândut placa de bază, dar aceasta nu a mai răspuns mesajelor.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Din păcate, din cauza unei instruiri precare ori pur şi simplu din prea mare dorinţă de a obţine un câştig sau a economisi sume de bani, mulţi dintre cetăţeni dau curs acestor mesaje care nu sunt altceva decât nişte capcane puse de indivizi care vor să profite pe spatele altor semeni”, precizează IPJ Suceava într-un comunicat de presă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI