Sucevean aflat sub influența alcoolului oprit în trafic la FălticeniActualitate

Sucevean aflat sub influența alcoolului oprit în trafic la Fălticeni

       Accesări: 937

Chiar dacă polițiștii vin permanent cu recomandărea de a nu consuma băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, mulți conducători auto continuă să ignore acest sfat.

Pe fondul consumului de alcool, în seara zilei de joi, un tânăr în vârtă de 23 de ani, din Brodina, a ignorat semnalul regulamentar de oprire efectuat de un echipaj din cadrul Serviciului Rutier, pentru că mașina condusă de acesta a fost înregistrată de aparatul radar cu viteza de 77 km/h, pe un sector de drum cu limită de viteză 50 km/h, în municipul Suceava.

Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia pe strada Aviatorului din comuna Șcheia, ocazie cu care, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu o movilă de pământ.

În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a unui tânăr de 27 de ani din comuna Straja, pasager în autoturism.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto identificat ca fiind un tânăr de 23 de ani din comuna Brodina, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sucevean aflat sub influiența alcoolului oprit în trafic la Fălticeni

Joi, la ora 19.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control, pe strada Sucevei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani din municipiul Suceava.

Conducătorul auto emana halenă alcoolică și a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, la spital, tânărului i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, a informat IPJ Suceava.

În cele două cazuri relatate, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

ȘTIRI