Suceava va găzdui Congresul Învăţătorilor din RomâniaEducație

Suceava va găzdui Congresul Învăţătorilor din România

       Accesări: 73

Judeţul Suceava va găzdui, în perioada 20-28 august 2014, Congresul Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România – AGIRo.

Evenimentul, ajuns la ediţia cu numărul 36, va avea deschiderea la Suceava, pe 21 august, la Casa de Cultură, urmând ca până pe 28 august invitaţii să participe la activităţi care presupun deplasarea la Cernăuţi, Chişinău şi Eforie Sud.

La Congres vor participa învăţători din toate judeţele României, din Republica Moldova, Ucraina, Serbia şi Bulgaria.

De la primul Congres din 1898 de la Ploieşti şi până la mai recentele Congrese Naţionale (28-35) de la Arad, Bucureşti, Constanţa, Slobozia, Buşteni, Chişinău şi Slatina, Congresele AGIRo au intrat deja în tradiţia învăţământului românesc.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„La aceste evenimente cel mai mic număr de participanţi a fost de 750 delegaţi, iar cel mai mare de 1300, din absolut toate judeţele ţării. Au participat la congresele AGIRo miniştrii educaţiei în funcţie şi foşti miniştri ai educaţiei din România şi din alte ţări, preşedintele României, preşedintele şi vicepreşedintele Academiei Române, parlamentari, europarlamentari, reprezentanţi ai autorităţilor locale, personalităţi ale vieţii publice şi din domeniul culturii. Au conferenţiat nume de cel mai mare prestigiu din domeniul ştiinţelor educaţiei”, se arată într-un comunicat transmis de organizatori.

ȘTIRI