6 august 2018 130Una dintre nevoile primordiale ale omului este nevoia de libertate. Libertatea înseamnă posibilitatea de a acționa în mod conștient după propria voință sau dorință, posibilitatea de a avea o opinie proprie și de a o exprima, posibilitatea de a alege. Din punct de vedere social, este de dorit ca libertatea personală să...
30 mai 2018 316Stările omului sunt precum crengile copacului, auxiliarele sale. Acestea cresc într-o formă sau alta în funcție de direcția dată de ceilalți, ca la copac de vânt, pământ și mediu.
Emoțiile care nu sunt generate din voință proprie, sunt împrumutate, aduse, adăugate vieții noastre, din exterior. Acestea sunt limitate...
4 martie 2018 363Adolescența este perioada dintre copilărie și maturitate, perioadă în care apar modificări legate de aspectul fizic dar și în sfera emoțională, în modul de a comunica cu cei din jur.
Adolescenții trec prin stări emoționale fluctuante cum ar fi: o stimă de sine crescută urmată de o scădere bruscă a stimei de sine,...
4 aprilie 2016 194Chiar dacă multe persoane percep hipnoza ca fiind o unealtă magică, folosită în vrăjitorie, prin care cineva te poate manipula sau îţi poate face rău, specialiştii și profesioniștii în domeniu demonstrează că hipnoza este atât un proces terapeutic, cât şi o stare. Hipnoza vine în beneficiul clientului pentru a-l ajuta...
13 ianuarie 2016 71Un procent şocant de 70% dintre şoferi folosesc smartphone-ul în timp ce se află la volan, 61% trimit mesaje, 27% recunosc că verifică Facebook-ul, 17% îşi fac selfie-uri, iar 10 procente sunt angajate în videoconferinţe, prin Skype sau FaceTime, se arată într-un studiu realizat de AT&T, în 2015.
Specialiştii sunt de...
15 iulie 2015 103Chiar dacă absolvenții clasei a 12-a au trecut cu brio de examenul de bacalaureat sau nu, cu toții trebuie să-și pregătească atent o strategie pentru viitorul apropiat și cel îndepărtat, deoarece adolescența se apropie de final, iar viața de adult, presărată cu multe responsabilități, se apropie cu pași repezi.
Cei care...
23 februarie 2015 41Care este explicația psihologilor?
Apetitul crescut, tahifagia, predilecția pentru dulciuri, ingestia compulsivă și sedentarismul reprezintă principalii factori psihosociali care predispun copiii la obezitate “primară”, sunt de părere psihologii specializați în tulburări de alimentație și obezitate.
Mai mult decât...
13 februarie 2015 79Pentru a reuşi în viaţă un copil trebuie să aibă încredere în sine. Creşterea unui copil sigur pe el reprezintă garanţia fericirii şi succesului la maturitate. Ca părinţi trebuie să transmiteţi copiilor mândrie şi încredere în forţele proprii.
Încrederea în sine, denumită şi stimă de sine, reprezintă modul...
18 septembrie 2014 41Peste 350 de milioane de persoane din întreaga lume și peste 2 milioane de români suferă de depresie, iar numărul persoanele care intră în depresie este într-o creștere alarmantă, se arată într-un raport al Organizației Mondiale a Sănătății, citat de Agenţia de relaţii publice Plus Communication.
Factorii...