Subconștientul este îngerul păzitor al minții noastreDiverse

Subconștientul este îngerul păzitor al minții noastre

       Accesări: 245

Mintea umană poate fi considerată cu ușurință una dintre cele mai mari mistere ale lumii.

Psihologi, filozofi, mari gânditori, cercetători, oameni de știință, teologi – toți au căutat (și încă o fac) cu fascinație să dezlege misterele complexe ale minții umane.

Ceea ce acum câteva secole părea o idee prea îndrăzneață, azi s-a transformat într-o credință și o căutare continuă: cea mai mare putere din lume este în mintea noastră, și dacă dobândim abilitatea de a programa această incredibilă forță, ne putem transforma personalitatea și putem crea miracole în viața noastră.

Existența unei minți Subconștiente este marea promisiune pentru a atinge performanțe extraordinare.

În opinia hipnoterapeutului Eugen Popa, președintele Asociației Române de Hipnoză, subconștientul este activ zi și noapte, indiferent dacă acționăm asupra lui sau nu, și controlează toate funcțiile corpului, cum ar fi respirația, bătăile inimii și chiar sistemul nostru nervos.

Neurologia arată că subconștientul ne controlează 95 % din viața noastră, iar psihologii susțin că  în primii șase ani de viață, mintea subconștientă este mult mai puternică decât mintea conștientă.

Creierul uman este format din 90 de miliarde de celule nervoase ținute împreună de miliarde de puncte de conexiune numite sinapse, iar oamenii de știință speculează că un creier uman poate deține la fel de multe informații pe cât deținea întreg internetul în jurul anului 2007.

Mintea subconștientă ia totul literal, exact așa cum vede și simte. Așa se explică de ce la filmele de groază ne sare inima din piept de frică deși știm că este doar un film.

Comunicarea dintre subconștient și mintea conștientă este bidirecțională

Specialistul afirmă că, de fiecare dată când avem o idee sau o emoție, o amintire sau o imagine din trecut, aceasta este mintea subconștientă care comunică minții noastre conștiente. Comunicarea inversă nu este atât de banală și se realizează folosind principiul autosugestiei.

Comunicarea dinspre conștient spre subconștient este dificilă, deoarece nu poate fi niciodată finalizată în lipsa emoțiilor.

Doar gândurile care sunt transmise cu emoții puternice, autentice pătrund în subconștient. Și doar gândurile care sunt susținute de o emoție puternică rămân acolo.

Primul tău pas în valorificarea puterii subconștientului este să ne străduim să eliminăm gândurile încărcate cu emoții negative.

De asemenea, e timpul să începem să fim mai atenți la modul în care vorbim cu noi înșine și emoțiile care ne însoțesc gândurile.

Cum ne răspunde Subconștientul la mesaje?

Temerile noastre adesea tind să devină realitate, mai ales atunci când suntem foarte emoționați în privința lor. Acesta este motivul pentru care vorbirea negativă cu sinele poate produce astfel de efecte dăunătoare.

Există o poveste din popor despre îngerul păzitor care este cu noi în permanență.

Când ne spunem „viața este îngrozitoare”, acesta ne va ajuta să luăm decizii pentru o viață fără prea multe împliniri.

Când spunem „jobul nostru este plictisitor”, ne vom menține mereu lipsit de chef și motivație – ne va oferi un job plictisitor.

Și când spunem „nu-mi place cum arăt”, ne va ajuta să vedem mereu în oglindă un corp urât.

Și vom continua să ne împlinim toate aceste dorințe, pentru că suntem încărcați de credințe și emoții puternice (tristețe, dezamăgire, regret, autoamăgire). Îngerul nostru păzitor este Subconștientul.

Foto – Google

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI