Vasile Grădinaru este noul șef al Poliției FălticeniActualitate

Vasile Grădinaru este noul șef al Poliției Fălticeni

       Accesări: 4033

Schimbare la vârf. Subcomisarul Vasile Grădinaru este noul șef al Poliției Municipiului Fălticeni. Ofițerul de 42 de ani preia toate prerogativele, conform fișei postului, după ce a fost împuternicit la comanda subunității din data de 14 martie 2018.

El va conduce instituția pentru următoarele șase luni, iar la finalul acestora, dacă postul nu va fi scos la concurs, IPJ Suceava va putea să-l împuternicească pentru încă jumătate de an.

Până la această dată, funcția a fost deținută de comisarul șef Adrian Chițescu care s-a aflat la conducerea instituției timp pe doi ani și trei luni, mai precis din 25 noiembrie 2015.

Fălticeneanul, în vârstă de 45 de ani, a fost împuternicit la conducerea Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Suceava întrucât fostul șef al acestei direcții din cadrul instituției a fost împuternicit adjunct al șefului inspectoratului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ, comisarul Ionuț Epureanu, fălticeneanul Adrian Chițescu este cea mai potrivită persoană să preia, temporar, conducerea S.I.C. având în vedere experiența în domeniul judiciar și rezultatele obținute pe linia aceluiași serviciu.

Noul șef al Poliției Municipale are 22 de ani de carieră în poliție și îl va avea coleg pe comisarul șef Dumitru Monor care ocupă în continuare funcția de adjunct al șefului poliției, după ce în august 2015 fusese împuternicit la comanda instituției fălticenene unde a petrecut patru luni.

Subcomisarul Vasile Grădinaru este născut în Fălticeni și provine din structura Serviciului de Investigații a Criminalității Economice unde și-a petrecut ultimii șapte ani.

Absolvent al Școlii de Subofițeri Slatina, el și-a început cariera de polițist în 1996 ca ajutor șef de post la Poliția Liteni. Patru ani mai târziu deservește Biroul Poliției Rurale din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni.

În anul 2007 încheie studiile la Academia de Poliție.

În următorii 10 ani trece prin aproape toate serviciile operative ale subunității din Fălticeni, cu excepția Biroului de Investigații Criminale și Biroul Rutier.

ȘTIRI