Sub semnul Lovineștilor la FălticeniCultură

Sub semnul Lovineștilor la Fălticeni

       Accesări: 246

Sâmbătă, 14 iulie 2018, la Fălticeni a avut loc un nou eveniment dedicat personalităților culturale din familia Lovinescu.

În sala „Pictor Aurel Băeșu” s-a desfășurat întâlnirea anuală „Sub semnul Lovineștilor”, organizată de Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, Primăria Fălticeni și Fundația Culturală „Ion Irimescu”.

Evenimentul a avut trei părți distincte.

În prima parte, spectatorii au ascultat comunicările invitaților: profesorul de antropologie a religiilor Marius Vasileanu (comunicarea „Forme ale libertății spirituale în perioada comunistă”), doctor scriitor Roxana Cristian (comunicarea „Un blazon viu”) și profesoara Mihaela Grădinariu (comunicarea „Horia Lovinescu – Schiță în acvaforte”).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

A doua secțiune a întâlnirii a fost rezervată lansării cărții „Orații și conocării fălticenene”, autor regretatul profesor Vasile G. Popa, și a romanului „Resurecția”, cea mai recentă apariție editorială a doctorului Vasile V. Popa.

Despre cele două cărți au vorbit profesoarele Eleonora Bulboacă și Mioara Gafencu, dar și profesorul Ioan Țicalo.

Întâlnirea de sâmbătă s-a încheiat cu un recital de flaut susținut de profesorul universitar, Nicolae Maxim, de la Filarmonica „George Enescu” București.

 

SPRE GALERIE  FOTO EXTINSĂ – facebook.com/CronicadeFalticeni.ro/

 

ȘTIRI