Sub pretextul unui premiu de 1 Martie persoane necunoscute au furat economiile unei femei din VultureştiActualitate

Sub pretextul unui premiu de 1 Martie persoane necunoscute au furat economiile unei femei din Vultureşti

       Accesări: 220

Prima zi a lunii martie i-a adus unei femei din Vultureşti o mare supărare. Sub pretextul că îi oferă un premiu, persoane necunoscute i-au furat din casă o sumă importantă de bani.

Marţi, 1 martie, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin numărul unic 112,  de o femeie în vârstă de 72 de ani, din comuna Vulturești, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras din locuință o sumă de bani.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în dimineaţa zilei de 1 martie, în jurul orei 08.05, la locuinţa femeii a oprit un autoturism din care au coborât două persoane necunoscute, care i-au spus femeii faptul că, cu ocazia zilei de 1 Martie, oferă persoanelor în vârstă un premiu de 300 de lei, sens în care, i-au oferit o bancnota de 500 lei, solicitând restul.

Astfel, profitând de naivitatea și neatenția bătrânei, persoanele necunoscute au observat unde aceasta ţine banii, după care, i-au solicitat să-i însoţească la o vecină ce locuieşte în apropiere şi căreia i-au dat un premiu asemănător, timp în care i-au sustras din locuință suma de 2.200 lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

  „Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate de persoane necunoscute care  le oferă diferite sume de bani sub pretextul unor cadouri sau care le solicită sume de bani pentru prestarea unor servicii. Nu lăsaţi persoanele necunoscute să  intre în casă şi să vadă unde ţineţi sume de bani sau bunuri de valoare”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava.

 

ȘTIRI