Studenţii romi pot depune aplicaţii pentru burse de studiuEducație

Studenţii romi pot depune aplicaţii pentru burse de studiu

       Accesări: 94

Biroul Judeţean pentru Romi din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Suceava a anunţat deschiderea procedurii de aplicare pentru bursa de studiu, în cadrul proiectului „Creşterea accesului tinerilor romi la învăţământul superior”, ne-a informat Alina Stan, consultant pentru problemele romilor.

Proiectul este implementat de Roma Education Fund România împreună cu partenerul  său Roma Oktatasi Alap Ungaria, cofinanţarea fiind asigurată din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Obiectivul general al proiectului vizează creşterea accesului la învăţământul superior pentru tinerii de etnie romă şi diminuarea riscului de abandon universitar în perioada primilor ani de studii, prin oferirea unui număr de 170 de burse de studiu şi a unei scheme de mentorat studenţilor romi înmatriculaţi în anul I de facultate.

Pentru a fi eligibili, aplicanţii trebuie să îndeplinească următoarele criterii: Să se declare public ca fiind de etnie romă; Să fie înmatriculaţi în primul an de facultate cu frecvenţă la zi (respectiv pentru maxim 4 ani în modelul de studiu integrat şi pentru maxim 3 ani în cadrul sistemului Bologna), la o universitate acreditată de stat în România, în anul academic 2014-2015; Termenul de înregistrare a aplicaţiilor on line este de 30 noiembrie 2014.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Instrucţiunile de aplicare on line sunt disponibile atât pe site-ul http://www.romaeducationfund.hu/romaniaesf#point_one cît şi pe site-ul http://romaeducationfund.ro/secţiunea Proiecte>> CRESTEREA ACCESULUI TINERILOR ROMA LA INVATAMANTUL SUPERIOR >> Instructiuni de aplicare. 

Pentru informaţii suplimentare aplicanţii se pot adresa Biroului Judeţean pentru Romi din cadrul Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava.

ȘTIRI