Străzile de trafic greu Dogari și 13 Decembrie se transformă în șantierLocal

Străzile de trafic greu Dogari și 13 Decembrie se transformă în șantier

       Accesări: 91

Proiectul de modernizare și extindere a rețelelor de apă și canalizare este în plină desfășurare. În planul de lucrări al firmei contractante 3T Construct sunt prevăzute primele intervenții pe două două străzi din Fălticeni destinate traficului. De astăzi, Strada Dogari, cea care deviază circulația autovehiculelor de tonaj mare, de pe Bulevardul 2 Grăniceri spre Sucevei, se transformă în șantier.

Lucrările au început la primele ore ale dimineții, aici urmând să fie înlocuită doar conducta de apă potabilă.

Peste alte câteva zile, sunetul picamerului își va face simțită prezența pe un alt tronson rutier din municipiu. Vizată este Strada 13 Decembrie unde va fi schimbată toată rețeaua de apă menajeră și pluvială.

Constructul a deschis în ultimele zile alte cinci șantiere de lucru. Străzile Doctor Tatos (zona Dumbrava Minunată), Voluntari (cartier Maior Ioan), Strada Topitoriei (zona industrială – platforma fostei întreprinderi Chimia), Strada Broșteni și Nicolae Bălcescu (zona Bisericii Adormirea Maicii Domnului).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Un lucru îmbucurător, potrivit viceprimarului Gheorghe Aldea, este faptul că firma 3T Construct și-a sporit forța de lucru, acoperind astfel mai multe zone ale orașului, prinse în proiectul în care ACET SA este beneficiarul lucrării. ”Au 14 echipe în exteriorul organizării de șantier. Se lucrează în mai multe zone din Fălticeni. Este un lucru îmbucurător”, afirmă viceprimarul Aldea.

Proiectul de reabilitare şi extindere a reţelei de apă şi canalizare are o valoare de aproape 29 milioane de lei cu TVA. În Fălticeni vor fi reabilitaţi 10 km de conductă de apă potabilă, iar reţeaua de apă actuală va fi extinsă cu încă 16 km. Capitolul canalizărilor prevede reabilitarea de tronsoane în lungime de 1,8 km şi extinderea reţelei conductelor de apă menajeră cu 22,7 km.

Lucrările au demarat la sfârșitul lunii august 2013. De la începerea lucrărilor, prestatorul are la dispoziţie 16 luni pentru finalizarea acestora.

ȘTIRI