Strada Sucevei devine raiul vitezomanilor: Porțiunea modernizată nu va avea limitatoare de vitezăActualitate

Strada Sucevei devine raiul vitezomanilor: Porțiunea modernizată nu va avea limitatoare de viteză

       Accesări: 157

trafic-strada-sucevei

Dintr-o extremă în alta. Drumul care doi ani de zile a fost un iad pentru șoferi, acum a devenit raiul vitezomanilor. Pe porțiunea proaspăt asfaltată și modernizată de pe strada Sucevei, doar unii conducătorii auto catadicsesc să respecte limita maximă din viteză în localitate, stabilită la 50 km/h.

Alții pur și simplu nu rezistă tentației de a călca mai tare pe pedala de accelerație și a circula cu viteze la care pot produce cu ușurință accidente. Se pare că aceștia nu țin cont de faptul că pe fondul vitezei ridicate ar putea fi autorii unor accidente cu consecințe deosebit de grave.

Vitezomanii profită de faptul că strada Sucevei nu are nici indicatoare rutiere care să limiteze viteza, nici marcaje specifice și nici treceri de pietoni care ar trebui să le înfrâneze avântul. Cu toate că echipaje ale Poliției Rutiere își fac apariția prin zonă, lucrurile se schimbă atunci când oamenii legii nu patrulează pe strada Sucevei, asta pentru că unii conducători auto pur și simplu boala vitezei în sânge.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Din fericire, în cele 4 săptămâni scurse de la asfaltarea pe ambele sensuri de mers, nu s-a înregistrat nici un eveniment rutier nedorit.

După cum lasă de înțeles riveranii, șoferii de autotrenuri, autobuze și microbuze sunt cei care sunt cei care ignoră cel mai des una din cele mai importante prevederi la regimul rutier în mediul urban. Din acest motiv ei își parchează temporar, pe timp de zi, mașinile pe trotuar, de frica unui posibil incident.

Și primarul Cătălin Coman recunoaște că una din ”aspectele” nou apărute pe tronsonul modernizat este depășirea limitei legale de 50 km/h. Situații similare s-au întâlnit și pe drumuri asfaltate în ultimii doi ani, dar cu un trafic rutier mai mic.

”Este un ”risc”, dacă pot spune așa, pe care ni l-am sumat de la început și o problemă cu care ne-am confruntat pe majoritatea străzilor unde am asfaltat anul trecut și anul acesta.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. ”Aici mă refer la mai multe străzi precum Broșteni, Cotești, Horia, Cloșca, Horticolei, Spicului și Nufărului care erau pietruite și se circula cu un anumit regim de viteză, iar după ce le-a modernizat viteza mașinilor este cu totul alta. Iată că asfaltarea nu aduce doar beneficii ci și dezavantaje. Ne așteptam ca pe strada Sucevei să avem astfel de probleme.”

Edilul șef al municipiului Fălticeni mai spune că i-a solicitat constructorului Transporturi Auto Botoșani să grăbească montarea semnelor de circulație și aplicarea marcajelor rutiere. Surse din Poliția Rutieră ne-au declarat că în viitor este posibil ca pe unele segmente de drum de pe strada Sucevei să existe limitări de viteză la 40 km/h în scopul prevenirii accidentelor.

Pe porțiunea reabilitată vor fi amenajate, între cele două sensuri giratorii, și trei treceri de pietoni.

Constructorul nu va fixa pe carosabil limitatoare de viteză, deoarece Poliția Rutieră nu permite montarea acestora, cel mai probabil din motive care țin de fluența traficului.

Rudy Hödl

ȘTIRI