Accesări: 86

iluminat-strada-sucevei

Un capitol aproape încheiat. După câteva luni de muncă pe strada Sucevei s-a încheiat amenajarea noului sistem de iluminat stradal. Acesta este primul din ultimii 25 care se află în proprietatea municipiului Fălticeni.

Noua rețeaua ce se întinde pe doi kilometri, de la Ocolul Silvic și până la podul peste Șomuz. La orele serii s-a pus în funcțiune, sistemul de iluminat fiind timp de trei zile în perioada de probe.

Aceasta se remarcă prin eficiența energetică fiind de 5 ori mai eficientă decât vechea rețea care funcționa cu lămpi fluorescente cu vapori de mercur.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Astăzi avem prima rețea de iluminat public ce aparține municipiului Fălticeni. Pe tronsonul de doi kilometri al străzii Sucevei am reușit să amenajăm un sistemul modern și eficient.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. ”Ceea ce trebuie să se știe este că iluminatul public din Fălticeni este proprietatea companiei E.On, cu excepția lămpilor. De data aceasta, noua rețea aparține în totalitate Primăriei: lămpile, cablurile, stâlpii sunt proprietatea administrației locale.”

Noua rețea de iluminat public de pe Sucevei dispune de 50 de stâlpi de iluminat.

Realizat din material galvanizat, fiecare stâlp include două corpuri de iluminat cu becuri economice de tip LED și cutie de mentenanță pentru intervenții rapide. Un avantaj major este faptul că în cazul unei avarii la instalația stradală, lumina nu se va mai opri pe toată strada, ci individual, la stâlpul sau stâlpii care prezintă defecțiunea.

Depășită din punct de vedere tehnic, vechea rețea funcționează doar parțial.

Se impunea montarea unei noi rețele de iluminat stradal pe Sucevei deoarece actualul sistem era foarte vechi, iar jumătate din acesta nu funcționa. Mai mult decât atât, cablurile de curent se află pe terenurile unor localnici. Am conectat și alte străzi adiacente, Teilor și Sergent Sava.”, explică primarul Coman. ”Este o rețea nouă și modernă, la care putem interveni oricând fără să apelăm la E.On sau să cerem sprijinul și acordul lor. Mă bucur mult că în prima seară rețeaua funcționează foarte bine și oferă vizibilitate bună.

Săptămâna viitoare vor fi montante lămpi și pe cele două sensuri giratorii, iar pe scuar vor fi amplasați catadioptri.

Investițiile se ridică la 400.000 de lei, fondurile fiind alocate de la bugetul local. Lucrarea  au fost realizate de o societate specializată din județul Suceava.

Rudy Hödl

ȘTIRI