Strada Fălticeni există în șase localități din țarăActualitate

Strada Fălticeni există în șase localități din țară

       Accesări: 3514

Sunt ”fălticeneni” doar în cartea de identitate. Pe lângă cei peste 24.000 de locuitori ai municipiului de pe Șomuz, alte câteva sute de români își duc traiul într-un spațiu numit tot Fălticeni. Vorbim de oameni din mai multe colțuri ale țării care locuiesc pe strada Fălticeni.

Numele orașului nostru figurează în nomenclatorul local al străzilor din șase localități ale țării.

Fălticeni este numele principalei căi de acces din comuna Boroaia. Autoritățile locale au găsit de cuviință ca drumul național 15 C, care vine de la Praxia spre centru localității, să primească titulatura localității noastre.

Pe strada Fălticeni locuiește și Vasile Berariu, primarul din localitate, unul din inițiatorii proiectului care oficializa acum doi ani numele străzii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Am ales numele Fălticeni pentru că este drumul principal care vine și duce spre municipiu.”, ne-a spus Vasile Berariu, primarul comunei Boroaia. ”Până acum, oamenii care locuiesc aici spuneau acestui drum, strada care duce la Fălticeni. Așa că, la momentul realizării nomenclatorului, am găsit de cuviință că dacă tot ne-am obișnuit să-i spunem așa, atunci cel mai potrivit era să îi dăm acest nume.”

Strada localizată în satul Bărăști, comuna Boroaia, nu este singura din România care poartă numele de Fălticeni.

Drumul de intrare în comuna Rădășeni, dinspre Fălticeni, care duce spre centrul localității se numește de câțiva ani Calea Fălticeni.

Strada Fălticeni există și în Horodniceni. Așa au denumit autoritățile locale drumul care traversează satul cu același nume de la Brădățel spre Mihăiești.

Și la Dolhasca există un drum care poartă numele orașului nostru. La intrarea în urbe, dinspre Dolhești, strada de acces, în localitatea unde s-a născut actorul Alexandru Arșinel, se numește Calea Fălticeni.

În celălalt capăt al țării, autoritățile celei mai importante așezări urbane din Oltenia au botezat una din cele peste 400 de străzi cu numele Fălticeni. Strada este localizată în cartierul Craiovița veche, în vestul municipiului Craiova.

Strada Fălticeni se regăsește și pe harta capitalei.

Concetățenii noștri ar trebui să fie mândri de faptul că, încă dinaintea celui de al doilea război mondial, în București există strada care poartă numele Orașului Muzeelor.

Astăzi ea face parte din cartierul Colentina. Cel mai probabil a fost denumită așa din respect pentru numărul mare al personalităților din Fălticeni care au studiat, locuit sau și-au lăsat amprenta asupra micului Paris.

ȘTIRI