Stimulente de nota 10 în comuna Forăști: Elevii silitori la învățătură petrec anual 7 zile la mare pe banii PrimărieiRural

Stimulente de nota 10 în comuna Forăști: Elevii silitori la învățătură petrec anual 7 zile la mare pe banii Primăriei

       Accesări: 440

Înveți carte și ai parte de o vacanță gratuită. Un stimulent perfect pentru elevii unei comune din zona Fălticeni care primesc un cadou pe care îl așteaptă cu sufletul la gură. Școlarii de top petrec câteva zile binemeritate pe litoralul românesc, fondurile fiind asigurate integral din bugetul local.

Se întâmplă de câțiva ani buni la Forăști, iar inițiativa autorităților are rezultate pe măsură.

Primarul Avrămia Brăduț și-a propus nici mai mult nici mai puțin decât să aibă elevi mulți și cu note mari la învățătură.

Cu resurse proprii, edilul a creionat un proiect prin care elevii cu media 10 sau premiul I primesc un cadou în vacanța mare. Școlarii silitori au parte de un sejur de 7 zile într-una din stațiunile de la malul Mării Negre.

Dacă la început plecau doar câțiva copii pe litoral, anul acesta au mers în excursie 18 elevi.

”Este o recunoaștere pentru elevii merituoși care petrec o săptămână în luna iulie la mare. Sunt copii cu note mari care merită să le fie răsplătită sârguința pentru carte și școală.”, ne-a declarat primarul Avrămia. ”Totul a pornit de la dorința de a-i motiva pe elevi să aibă rezultate cât mai bune la învățătură. Vreau să vă mai spun că proiectul de hotărâre are sprijinul Consiliului Local.”

Brăduț Avrămia mai spune că rezultate se văd, iar de la an la altul în catalog sunt tot mai mulți copii cu note mari. Proiectul are deja 14 ani de când se derulează, iar edilul comunei Forăști nici nu pune problema să-l întrerupă.

Începând de anul trecut, baza de selecție s-a mărit, astfel încât și elevii cu premiul II pleacă la mare. Sunt școlarii merituoși, ai claselor V-VIII, de la unitățile de învățământ din Oniceni și Manolea.

Cheltuielile Primăriei cu excursia gratuită se ridică anual la 18.000 de lei, sumă care acoperă cazarea, transportul și meniul pentru cei mai buni elevi la învățătură ai comunei.

ȘTIRI