Știi ce fel de napolitane cumperi? 28 % din produse analizate au în conținut 4 E-uriNational

Știi ce fel de napolitane cumperi? 28 % din produse analizate au în conținut 4 E-uri

       Accesări: 80

napolitaneAsociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – A.N.P.C.P.P.S. România – InfoCons a realizat un studiu pe etichetele produselor tip napolitane cu cacao ce se regăsesc pe piața din România.

Ca urmare a realizării acestui studiu a reieșit faptul că, în ceea ce privește numărul de E-uri, din cele 25 de produse analizate, acestea variază între 0 si 9 E-uri: 4 % din produsele analizate au în conținut 5 sau 9 E-uri; 12 % din produsele analizate au în conținut de 0 sau 1 E-uri; 16 % din produsele analizate au în conținut 2 E-uri; 24 % din produsele analizate au în conținut 3 E-uri; 28 % din produse analizate au în conținut 4 E-uri.

Sărace în proteine, dar bogate în grăsimi și grăsimi saturate, napolitanele cu cacao de asemenea sunt sărace în fibre, iar calciul lipsește cu desăvârșire. Din punct de vedere al cantității de sare/ 100 g de produs,  aceasta se situează între 0,19 g și 0,50 g. La toate produsele care au inserat pe etichetă valorile energetice /100g, acestea se situează între 482,2 kcal și 560 kcal.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comercializate pe piața românească, derulat de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons în cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse și servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetățeanului consumator să fie făcută în cunoștință de cauză.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI