Ştii ce cumperi când eşti răcit?Sănătate

Ştii ce cumperi când eşti răcit?

       Accesări: 212

InfoCons – Asociație Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România a realizat un studiu cu privire la informațiile ce se regăsesc pe etichetele produselor de tip pulbere pentru soluţie orală – tratament pentru răceală și gripă, care sunt utilizate frecvent în perioada de iarna și sunt eliberate fără prescripție medicală.

În cadrul studiului au fost analizate etichetele a patru medicamente tip pulbere pentru soluţie orală – tratament pentru răceală și gripa ale producătorilor: Smithkline Beecham S.A.; Bristol- Myers Squibb 304 si Bristol- Myers Squibb 979; Famar France, Famar Orleans, Novartis Consumers Health GmbH, achiziționate în mod aleatoriu de către reprezentanții InfoCons din farmaciile de pe teritoriul țării în perioada Ianuarie – Februarie 2016.

Ca urmare a realizarii acestui studiu a reieșit faptul că, în ceea ce privește numărul de E-uri, din cele 4 tipuri de produse analizate acesta variază între 5 și 6 E-uri: 50% au în componență 5 E-uri, 50% au în componență 6 E-uri.

În baza informațiilor de pe etichetă, toate produsele testate au în compoziție zahăr și nu sunt recomandate persoanelor cu diabet zaharat. De asemenea, conform prospectului, 75% dintre produsele studiate nu sunt recomandate femeilor însărcinate. Pe lista de contraindicații sunt cuprinse și atenționări pentru persoanele ce utilizează antidepresive, persoane cu boli renale, hepatice, de plămâni, de inimă sau vasculare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Rezultate similare au fost consemnate şi în urma studiului realizat cu privire la informațiile ce se regăsesc pe etichetele produselor de tip pastile pentru gât, care sunt utilizate frecvent în perioada de iarna și sunt eliberate fără prescripție medicală.

 

ȘTIRI