Ștefan cel Mare se întoarce la BaiaActualitate

Ștefan cel Mare se întoarce la Baia

       Accesări: 2142

Prima capitală a Moldovei îmbracă haine de sărbătoare. Astăzi au loc ample manifestări ce se desfășoară în lumina victoriei lui Ștefan cel Mare, biruitor în lupta de la Baia cu oștile regelui Matia Corvin. Evenimentul, organizat de Primăria comunei Baia și Consiliul Local Baia, începe la ora 11.

Un punct de atracție va fi expoziția de la Căminul Cultural, dedicată marelui domnitor, cu materiale aduse de la Muzeul Bucovinei.

Evenimentul include un ceremonial militar cât și un simpozion care va evoca lupta de la Baia.

Ștefan cel Mare se va întoarce la Baia alături de oastea biruitoare a răzeșilor. Domnitorul, în persoana actorului Marius Rogojinschi, va vorbi mulțumii despre țara Moldovei și apărarea hotarelor acesteia, despre iubirea neam și dreptate.

Punctul culminant al evenimentului va fi scena unei lupte dintre răzeșii lui Ștefan cel Mare și oștenii regelui Matia Corvin, scenă care se va petrece la Biserica Albă. Momentul va

Programul evenimentului prin care se sărbătoresc 550 de ani de victoria lui Ștefan cel Mare la Baia include și o ceremonie religioasă oficiată de Î.P.S. Pimen la Biserica Albă.

Publicul este așteptat în număr cât mai mare, mai ales că în centrul comunei sunt amenajate standuri care amintesc de capitala medievală a Moldovei și mulțimea de negustori.

ȘTIRI